לביבות סלק עם תפוחי אדמה ובצל סגול

מתכון מאת: אמיר פורת ורוסלה יונה, מערכת וואלה!
לביבות סלק(צילום: בועז לביא)

מצרכים

  • לכ-20 לביבות:
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה (עם הקליפה האדומה)
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 1 ביצה גדולה
  • כף קמח מצה, או 2 כפות פירורי לחם
  • 1 סלק בינוני
  • 50 גרם גבינה בולגרית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה. קוצצים את הבצל דק ומגרדים את הסלק.
  • 2. מפזרים קורט מלח על הבצל, תפוחי האדמה והסלק, ומניחים על מסננת למשך שעה, כדי שיגירו נוזלים. לאחר שעה מסננים וסוחטים את הנוזלים העודפים.
  • 3. מוסיפים לירקות את הגבינות, הקמח והביצים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, צרים לביבות ומסדרים אותן על התבנית . מומלץ לרסס את הלביבות עם ספריי שמן, על מנת למנוע התייבשות.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים כ-15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully