פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לביבות סלק עם תפוחי אדמה ובצל סגול

      14 מדרגים / 2.77 כוכבים

      לביבות סלק (יח
      לביבות סלק (יח"צ , בועז לביא)

      מצרכים

      • לכ-20 לביבות:
      • 2 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה (עם הקליפה האדומה)
      • 1 בצל סגול בינוני
      • 1 ביצה גדולה
      • כף קמח מצה, או 2 כפות פירורי לחם
      • 1 סלק בינוני
      • 50 גרם גבינה בולגרית
      • מלח ופלפל לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה. קוצצים את הבצל דק ומגרדים את הסלק.
      • 2. מפזרים קורט מלח על הבצל, תפוחי האדמה והסלק, ומניחים על מסננת למשך שעה, כדי שיגירו נוזלים. לאחר שעה מסננים וסוחטים את הנוזלים העודפים.
      • 3. מוסיפים לירקות את הגבינות, הקמח והביצים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
      • 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, צרים לביבות ומסדרים אותן על התבנית . מומלץ לרסס את הלביבות עם ספריי שמן, על מנת למנוע התייבשות.
      • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים כ-15 דקות.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -