לביבות סלק עם תפוחי אדמה ובצל סגול
מצרכים
- לכ-20 לביבות:
- 2 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה (עם הקליפה האדומה)
- 1 בצל סגול בינוני
- 1 ביצה גדולה
- כף קמח מצה, או 2 כפות פירורי לחם
- 1 סלק בינוני
- 50 גרם גבינה בולגרית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפייה. קוצצים את הבצל דק ומגרדים את הסלק.
- 2. מפזרים קורט מלח על הבצל, תפוחי האדמה והסלק, ומניחים על מסננת למשך שעה, כדי שיגירו נוזלים. לאחר שעה מסננים וסוחטים את הנוזלים העודפים.
- 3. מוסיפים לירקות את הגבינות, הקמח והביצים, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, צרים לביבות ומסדרים אותן על התבנית . מומלץ לרסס את הלביבות עם ספריי שמן, על מנת למנוע התייבשות.
- 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים כ-15 דקות.