מתכונים חמים

לביבות הבטטה של אורנה ואלה

מתכון ללביבות שכבר מזמן הפכו לשם דבר בתל אביב ומחוצה לה

מתכון מאת: אורנה אגמון, אלה שיין ועינב ברמן, מערכת וואלה! אוכל
  • 60 דקות עבודה

  • קל להכנה

  • 25 יחידות

אגדה של מנה. לביבות הבטטה של אורנה ואלה

מחשבון המרות

מצרכים

    • ¼1 קילוגרמיםבטטות
    • 2 כפיותרוטב סויה
    • כוסקמח (100 גרם)
    • 1 כפיתסוכר
    • 1 כפיתמלח
    • ½ כפיתפלפל שחור גרוס
    • חמאה לטיגון
  • לרוטב עירית

    • ¾ כוסעירית קצוצה
    • ¼1 חבילותשמנת חמוצה (250 גרם)
    • כוסמיונז (80 מ"ל)
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים לביבות הבטטה של אורנה ואלה?

  • 1בישול הבטטות: מקלפים את הבבטות, חותכים לחתיכות גסות ומבשלים עד ריכוך.
  • 2מניחים את הבבטות הרכות במסננת לשעה שיגירו נוזלים.
  • 3בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים. טועמים, מתקנים תיבול ומניחים במקרר. אם משתמשים במיונז קנוי מומלץ להוסיף מעט חרדל ומיץ לימון טרי.
  • 4מערבבים את הבטטה עם שאר המרכיבים. העיסה תהיה רכה ומעט דביקה. אם היא נוזלית מידי מוסיפים מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממשוך שיניב תוצאה דביקה מידי.
  • 5מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים את הלביבות: ניתן לזלף את העיסה דרך שקית זילוף או ליצור לביבות בעזרת שתי כפות. מטגנים את הלביבות משני הצדדים, אז שהן מזהיבות ומוצקות אבל לא שרופות.
  • 6מוציאים את הלביבות לנייר סופג. מגישים על צלחת לצד הרוטב.
  • 7טיפ למתקשים: מוסיפים לעיסה ביצה שתקל את העבודה.
  • 8אם לא אוכלים מיד? ניתן לשמור את הלביבות במקרר מכוסות עד יומיים. מחממים בתנור ב-180 מעלות ונזהרים לא לייבש אותן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully