לביבות הבטטה של אורנה ואלה
מתכון ללביבות שכבר מזמן הפכו לשם דבר בתל אביב ומחוצה לה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ¼1 קילוגרמיםבטטות
- 2כפיותרוטב סויה
- ⅔כוסקמח (100 גרם)
- 1כפיתסוכר
- 1כפיתמלח
- ½כפיתפלפל שחור גרוס
- חמאה לטיגון
לרוטב עירית
- ¾כוסעירית קצוצה
- ¼1 חבילותשמנת חמוצה (250 גרם)
- ⅓כוסמיונז (80 מ"ל)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לביבות הבטטה של אורנה ואלה?
- 1בישול הבטטות: מקלפים את הבבטות, חותכים לחתיכות גסות ומבשלים עד ריכוך.
- 2מניחים את הבבטות הרכות במסננת לשעה שיגירו נוזלים.
- 3בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים. טועמים, מתקנים תיבול ומניחים במקרר. אם משתמשים במיונז קנוי מומלץ להוסיף מעט חרדל ומיץ לימון טרי.
- 4מערבבים את הבטטה עם שאר המרכיבים. העיסה תהיה רכה ומעט דביקה. אם היא נוזלית מידי מוסיפים מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממשוך שיניב תוצאה דביקה מידי.
- 5מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים את הלביבות: ניתן לזלף את העיסה דרך שקית זילוף או ליצור לביבות בעזרת שתי כפות. מטגנים את הלביבות משני הצדדים, אז שהן מזהיבות ומוצקות אבל לא שרופות.
- 6מוציאים את הלביבות לנייר סופג. מגישים על צלחת לצד הרוטב.
- 7טיפ למתקשים: מוסיפים לעיסה ביצה שתקל את העבודה.
- 8אם לא אוכלים מיד? ניתן לשמור את הלביבות במקרר מכוסות עד יומיים. מחממים בתנור ב-180 מעלות ונזהרים לא לייבש אותן.