וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות הבטטה של אורנה ואלה

מתכון ללביבות שכבר מזמן הפכו לשם דבר בתל אביב ומחוצה לה

מתכון מאת: אורנה אגמון, אלה שיין ועינב ברמן, מערכת וואלה! אוכל

60 דקות עבודה,קל להכנה,25 יחידות
לביבות בטטה אורנה ואלה. באדיבות אורנה ואלה,
אגדה של מנה. לביבות הבטטה של אורנה ואלה/באדיבות אורנה ואלה

מצרכים למתכון

    • ¼1 קילוגרמיםבטטות
    • 2כפיותרוטב סויה
    • כוסקמח (100 גרם)
    • 1כפיתסוכר
    • 1כפיתמלח
    • ½כפיתפלפל שחור גרוס
    • חמאה לטיגון
  • לרוטב עירית

    • ¾כוסעירית קצוצה
    • ¼1 חבילותשמנת חמוצה (250 גרם)
    • כוסמיונז (80 מ"ל)
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

איך מכינים לביבות הבטטה של אורנה ואלה?

  • 1
    בישול הבטטות: מקלפים את הבבטות, חותכים לחתיכות גסות ומבשלים עד ריכוך.
  • 2
    מניחים את הבבטות הרכות במסננת לשעה שיגירו נוזלים.
  • 3
    בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים. טועמים, מתקנים תיבול ומניחים במקרר. אם משתמשים במיונז קנוי מומלץ להוסיף מעט חרדל ומיץ לימון טרי.
  • 4
    מערבבים את הבטטה עם שאר המרכיבים. העיסה תהיה רכה ומעט דביקה. אם היא נוזלית מידי מוסיפים מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממשוך שיניב תוצאה דביקה מידי.
  • 5
    מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים את הלביבות: ניתן לזלף את העיסה דרך שקית זילוף או ליצור לביבות בעזרת שתי כפות. מטגנים את הלביבות משני הצדדים, אז שהן מזהיבות ומוצקות אבל לא שרופות.
  • 6
    מוציאים את הלביבות לנייר סופג. מגישים על צלחת לצד הרוטב.
  • 7
    טיפ למתקשים: מוסיפים לעיסה ביצה שתקל את העבודה.
  • 8
    אם לא אוכלים מיד? ניתן לשמור את הלביבות במקרר מכוסות עד יומיים. מחממים בתנור ב-180 מעלות ונזהרים לא לייבש אותן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully