סגול עז: מרק סלק אפוי
הסלק הפך לכוכב המטבח, ויש לו סיבה מספיק טובה. לא רק הצבע המשגע שהוא מוסיף למנות, אלא גם טעמו העמוק והמתקתק וכמובן ערכיו התזונתיים הרבים. עז תלם מנצל אותו עד תומו ומכין מרק מסלק אפוי כדי לא לאבד מתכונותיו וצבעו העז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5-6 מנות
- 4 סלקים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לשמיניות
- 4-5 כפות שמן זית
- 2 בצל גדול, חתוך לקוביות גדולות
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1 שורש סלרי גדול (או 2 שורשי פטרוזיליה), קלופים וחתוכים לקוביות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- להגשה: יוגורט או קרם קוקוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. שמים את הסלקים החתוכים בקערה, מזלפים שמן זית, מלח ופלפל. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ואופים 45-50 דקות, עד שהסלק מתרכך.
- 3. בינתיים שמים את שאר הירקות בסיר, מכסים במים כ- 5-6 ס"מ מעל גובה הירקות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית.
- 4.כשהסלקים מוכנים, מעבירים אותם בזהירות לסיר עם הירקות, טוחנים היטב את תכולת הסיר בעזרת בלנדר ידני, ומוסיפים תוך כדי טחינה 2-3 כפות נוספות של שמן.
- 5.טועמים, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים, יחד עם מעט יוגורט או קרם קוקוס. המרק המוכן מחזיק במקרר 4-5 ימים.