פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט טאטן אישי

      מתכון מתוך "ספר מתוק" של חני פרבר. העוגה של האחיות טאטן הפכה לקלאסיקה וזכתה לאינספור עיבודים. כאן זו כמעט הגירסה המקורית רק בקטן.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • 2 תפוחי עץ זהובים (דלישס)
      • 250 גרם בצק עלים מרודד לעובי של כחצי ס"מ
      • 60 גר' חמאה
      • 120 גר' סוכר חום
      • כלים:
      • 4 קוקוטים

      אופן ההכנה

      • 1. קולפים את התפוחים, מסלקים את הליבה וחוצים לשתי כיפות.
      • 2. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
      • 3. קורצים מבצק העלים 4 עיגולים בקוטר הקוקוטים.
      • 4. מחממים במחבת את החמאה ומוסיפים את הסוכר ו-4 כפות מים. מערבבים ומוסיפים את התפוחים.
      • 5. מטגנים כ-15 דקות, עד שהתפוחים מזהיבים ומצופים קרמל זהוב ועשיר. הופכים מדי פעם.
      • 6. מניחים חצי תפוח בכל קוקוט, הכיפה כלפי מטה, ומוסיפים את חמאת הקרמל מהמחבת.
      • 7. מכסים בבצק העלים ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב.
      • 8. ממתינים דקה והופכים לצלחות הגשה. מוציאים מהכלים גם אם לא מגישים מייד. אחרת הקרמל ידביק את הטארט לקוקוט לנצח.
      • 9. מגישים טרי וחמים, או לפחות באותו יום.
      • אפשר גם:
      • 1. להוסיף לתפוחים המתקרמלים ענף קטן של רוזמרין.
      • 2. לפני הנחת התפוחים, לפזר בתבניות שקדים מולבנים גרוסים, עם או בלי מט עלי תימין.
      • 3. להכין את הטארט באותו אופן, רק עם אגסים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -