וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט טאטן אישי

הקלאסיקה של האחיות טאטן - מתוך הספר של חנוך פרבר - "ספר מתוק"

מתכון מאת: מערכת וואלה

טארט טאטן אישי מץוך ספר מתוק של חני פרבר רק 80. מערכת וואלה
טארט טאטן אישי מץוך ספר מתוק של חני פרבר רק 80

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 2 תפוחי עץ זהובים (דלישס)
  • 250 גרם בצק עלים מרודד לעובי של כחצי ס"מ
  • 60 גר' חמאה
  • 120 גר' סוכר חום
  • כלים:
  • 4 קוקוטים

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את התפוחים, מסלקים את הליבה וחוצים לשתי כיפות.
  • 2. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  • 3. קורצים מבצק העלים 4 עיגולים בקוטר הקוקוטים.
  • 4. מחממים במחבת את החמאה ומוסיפים את הסוכר ו-4 כפות מים. מערבבים ומוסיפים את התפוחים.
  • 5. מטגנים כ-15 דקות, עד שהתפוחים מזהיבים ומצופים קרמל זהוב ועשיר. הופכים מדי פעם.
  • 6. מניחים חצי תפוח בכל קוקוט, הכיפה כלפי מטה, ומוסיפים את חמאת הקרמל מהמחבת.
  • 7. מכסים בבצק העלים ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב.
  • 8. ממתינים דקה והופכים לצלחות הגשה. מוציאים מהכלים גם אם לא מגישים מייד. אחרת הקרמל ידביק את הטארט לקוקוט לנצח.
  • 9. מגישים טרי וחמים, או לפחות באותו יום.
  • אפשר גם:
  • 1. להוסיף לתפוחים המתקרמלים ענף קטן של רוזמרין.
  • 2. לפני הנחת התפוחים, לפזר בתבניות שקדים מולבנים גרוסים, עם או בלי מט עלי תימין.
  • 3. להכין את הטארט באותו אופן, רק עם אגסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully