פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כנאפה של תפוחים בדבש

      מתכון של השף של מלון אכדיה, אריאל פורת.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)

      מצרכים

      • תבנית בקוטר 26 ס"מ
      • 1 ק"ג תפוחי עץ מסוג גרנד
      • 60 גר' צימוקים
      • 60 גר' חמאה
      • 80 גר' סוכר (כ- 1/2 כוס)
      • 3 כפות דבש
      • 50 גר' אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס (כ-1/2 כוס)
      • 200 גר' חמאה מומסת
      • 260 גר' אטריות קדאיף
      • לסירופ:
      • 150 גר' דבש (כ-1/2 כוס)
      • 4 כפות מים
      • מקל קינמון קטן
      • 5 גרגרי הל

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • 2. מחממים את הדבש, המים והתבלינים בסיר קטן.
      • 3. מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
      • 4. מחממים במחבת את החמאה, הסוכר והדבש ומקפיצים את התפוחים והצימוקים כ-10 דקות.
      • 5. יוצקים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף ומערבבים בעדינות.
      • 6. מניחים מחצית מכמות הקדאיף בתחתית התבנית, מפזרים את תפוחי העץ בשכבה אחידה ומעל את האגוזים.
      • 7. מכסים ביתרת הקדאיף ואופים 25 דקות עד להזהבה.
      • 8. הופכים את המאפה על צלחת הגשה ויוצקים את הדבש המתובל.
      • ניתן להגיש עם קצפת או גלידה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -