כנאפה של תפוחים בדבש

מתחילים להתכונן למתיקות של ראש השנה

מתכון מאת: מערכת וואלה!
כנאפה. מערכת וואלה!
כנאפה

מצרכים

  • תבנית בקוטר 26 ס"מ
  • 1 ק"ג תפוחי עץ מסוג גרנד
  • 60 גר' צימוקים
  • 60 גר' חמאה
  • 80 גר' סוכר (כ- 1/2 כוס)
  • 3 כפות דבש
  • 50 גר' אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס (כ-1/2 כוס)
  • 200 גר' חמאה מומסת
  • 260 גר' אטריות קדאיף
  • לסירופ:
  • 150 גר' דבש (כ-1/2 כוס)
  • 4 כפות מים
  • מקל קינמון קטן
  • 5 גרגרי הל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מחממים את הדבש, המים והתבלינים בסיר קטן.
  • 3. מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.
  • 4. מחממים במחבת את החמאה, הסוכר והדבש ומקפיצים את התפוחים והצימוקים כ-10 דקות.
  • 5. יוצקים את החמאה המומסת על אטריות הקדאיף ומערבבים בעדינות.
  • 6. מניחים מחצית מכמות הקדאיף בתחתית התבנית, מפזרים את תפוחי העץ בשכבה אחידה ומעל את האגוזים.
  • 7. מכסים ביתרת הקדאיף ואופים 25 דקות עד להזהבה.
  • 8. הופכים את המאפה על צלחת הגשה ויוצקים את הדבש המתובל.
  • ניתן להגיש עם קצפת או גלידה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully