וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות טחינה עם שקדים וסילאן

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

עוגיות טחינה. דנה מלמד
עוגיות טחינה

מצרכים למתכון

  • 1 כוס טחינה
  • ½ 2 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס שקדים טחונים
  • ¾ כוס סוכר
  • ¼ כוס סילאן
  • כפית תמצית וניל
  • 200 גר' חמאה רכה
  • תוספות:
  • צנוברים / פיסטוקים קלופים / שקדים פרוסים
  • שידרוג-מילוי שוקולד:
  • 100 גר' שוקולד מריר משובח
  • ½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה קמח תופח עם שקדים טחונים.
  • 2. מקציפים חמאה וסוכר.
  • 3. מוסיפים וניל, סילאן וטחינה וממשיכים להקציף.
  • 4. מוסיפים את תערובת הקמח והשקדים אל התערובת.
  • 5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • 6. יוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם במרווחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 7. אם רוצים, תוקעים בראש כל עוגיה צנובר, פיסטוק או שקד פרוס.
  • 8. אופים 8 דקות ואז בודקים את מצב העוגיות. הן אמורות להישאר די בהירות ורק טיפונת להתייצב. אם הן עדיין לא מוכנות מכניסים לעוד 2 דקות ואז בודקים שוב. יש לעוגיות האלה נטייה להישרף מהר. אל תשאירו אותן לבד.
  • 9. אפשר לשדרג את העוגיות: ממיסים ביחד שוקולד ושמנת.
  • 10. מורחים תחתית של עוגיה בקרם ומכסים בעוגיה נוספת.
  • 11. יוצרים סנוויצ'ים מכל הכמות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully