וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כעכים מסורתיים של מיקי שמו

עוגיות מתובלות בקימל עם טריק של הוספת שמרים טריים המקנה פריכות ועדינות לכעכים המסורתיים. אורלי פלאי מארחת את מיקי שמו לאפייה משותפת מתוך הספר "אוצר העוגיות".

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • לכ-45 עוגיות:
  • לבצק:
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח מנופה
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס שומשום מלא (70 גרם)
  • 1/3 כוס מים (80 מ"ל, 80 גרם)
  • 1/3 כוס שמן (80 גרם)
  • 1 כף מחלב כתוש (10 גרם)
  • 1 כף מלח (10 גרם)
  • 1 כפית שמרים טריים מפוררים (מקוביית "שמרית")
  • 1/2 שקית אבקת אפייה (1 כפית, 5 גרם)
  • לציפוי:
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 כוס שומשום לבן (70 גרם)
  • 1/2 כוס שומשום שחור (70 גרם)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות איטית 3-4 דקות עד לקבלת בצק רך.
  • 2. מכסים את קערת המיקסר ונותנים לבצק לנוח כשעה בטמפרטורת החדר כדי שהוא יהיה נוח לעבודה.
  • 3. מגלגלים ומעצבים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מגלגלים כל חתיכה לגליל בקוטר 1 ס"מ ומהדקים לטבעת.
  • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • 5. מצפים ואופים: טובלים כל טבעת בביצה טרופה ולאחר מכן בתערובת השומשום. מניחים בתבנית האפייה במרווחים של 1/2 1 ס"מ.
  • 6. אופים כ-35 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט
  • 7. מצננים ושומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר עד 10 ימים.
  • "אמפנדס" שוקולד וחמאת בוטנים

  • קאפקייקס גזר פיקנטיים

  • מטבעות טחינה

  • אזני המן שוקו-שוקו

  • לבבות בצק פילאס שוקלדיים

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • מאפה סניקרס דודלס

  • מיני סופגניות אפויות בצורות

  • עוגיות מלוחות עם חרדל וקשקבל

  • גפרורי חמאה מדליקים

  • אזני המן קלאסיות במילוי פרג

  • מקלות רוגלך

  • גביניות פירות יער

  • מקלות גבינה ומיסו

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully