פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כעכים מסורתיים של מיקי שמו

      עוגיות מתובלות בקימל עם טריק של הוספת שמרים טריים המקנה פריכות ועדינות לכעכים המסורתיים. אורלי פלאי מארחת את מיקי שמו לאפייה משותפת מתוך הספר "אוצר העוגיות".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • לכ-45 עוגיות:
      • לבצק:
      • 3 כוסות (420 גרם) קמח מנופה
      • 150 גרם חמאה רכה
      • 1/2 כוס שומשום מלא (70 גרם)
      • 1/3 כוס מים (80 מ"ל, 80 גרם)
      • 1/3 כוס שמן (80 גרם)
      • 1 כף מחלב כתוש (10 גרם)
      • 1 כף מלח (10 גרם)
      • 1 כפית שמרים טריים מפוררים (מקוביית "שמרית")
      • 1/2 שקית אבקת אפייה (1 כפית, 5 גרם)
      • לציפוי:
      • 2 ביצים טרופות
      • 1/2 כוס שומשום לבן (70 גרם)
      • 1/2 כוס שומשום שחור (70 גרם)

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות איטית 3-4 דקות עד לקבלת בצק רך.
      • 2. מכסים את קערת המיקסר ונותנים לבצק לנוח כשעה בטמפרטורת החדר כדי שהוא יהיה נוח לעבודה.
      • 3. מגלגלים ומעצבים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מגלגלים כל חתיכה לגליל בקוטר 1 ס"מ ומהדקים לטבעת.
      • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
      • 5. מצפים ואופים: טובלים כל טבעת בביצה טרופה ולאחר מכן בתערובת השומשום. מניחים בתבנית האפייה במרווחים של 1/2 1 ס"מ.
      • 6. אופים כ-35 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט
      • 7. מצננים ושומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר עד 10 ימים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -