עוגת פירות יבשים עם אגוזים ושוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לעוגה בתבנית בגודל 30*40 ס"מ:
- 6 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/2 כוס יין אדום מתוק
- 11/2 כוס קמח תופח
- 1 כוס אגוזים מרוסקים
- 100 גרם שוקולד מריר, מגורר, או שוקולד צ'יפס
- 3/4 כוס פירות יבשים (שזיפים, משמשים, צימוקים) חתוכים לפיסות ומגולגלים בקמח (בכדי שלא ישקעו בעוגה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- 2. מקציפים חלבונים לקצף יציב.
- 3. מערבבים היטב בקערה סוכר, חלמונים ושמן, ומוסיפים לסירוגין את היין וכמויות קטנות מהקמח. כשהעיסה אחידה מוסיפים לה אגוזים, שוקולד ופירות יבשים ומערבבים.
- 4. מקפלים את החלבונים לתוך שאר המסה.
- אופים 30-25 דקות. מצננים מעט וחותכים לריבועים.