וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראפלס – המתכון הבסיסי

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה!

טראפלס שוקולד. צבי טריגר
טראפלס שוקולד

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-12 טראפלס:
  • 100 גר' שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו לפחות)
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • כפית קפה מוכן (נס קפה, אספרסו או אפילו קפה שחור, ללא חלב וללא סוכר)
  • כמה טיפות תמצית וניל
  • 2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה קטנה.
  • 2. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה. מכבים את האש מיד כשהשמנת רותחת, ומניחים לה ל-20 שניות.
  • 3. יוצקים את השמנת דרך מסננת על השוקולד, כדי להרחיק את הקרום שנוצר עליה.
  • 4. מערבבים במהירות באמצעות מטרפה, עד שהשוקולד נמס לגמרי, והתערובת חלקה.
  • 5. מוסיפים את הקפה ואת תמצית הווניל, ומערבבים. מניחים בטמפרטורת החדר לשעה.
  • 6. כעבור שעה, מרפדים מגש או תבנית אפיה בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות עורמים תלוליות של שוקולד על התבנית. מכניסים למקרר לחצי שעה.
  • 7. כעבור חצי שעה, מוציאים את התבנית מהמקרר. מניחים בצלחת את הקקאו. לוקחים כל תלולית של שוקולד, ומגלגלים בין כפות הידיים לכדור. מעבירים לצלחת הקקאו, ומאבקים את הכדור מכל צדדיו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully