טרטופו שוקולד
מתכון מתוק ששלפנו מן הארכיון לכבוד ט"ו באב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (מנה ל-3 אנשים)
- 100 גר' שוקולד מריר
- 100 גר' שוקולד חלב באיכות טובה
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 50 גר' חמאה
- כף מלאה (20 מ"ל) של אמרטו
- 100 ג' שקדים קלויים
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את השוקולדים והשמנת בסיר כפול (סיר אדים) עד שמתקבלת מסה חלקה ואחידה ללא פירורים.
- 2. בצד ממיסים את החמאה ומוסיפים לתוך המסה תוך כדי בחישה. מוסיפים את האמרטו.
- 3. מוציאים מהסיר הכפול ומקררים במשך הלילה במקרר. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים אותם בתוך פירורי שקדים. מגישים.