טראפלס שוקולד בלגי
מתכון של "מעדני מזרע". תמיד טעים ותמיד מושחת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 400 גר' שוקולד מריר משובח 73% מוצקי קקאו
- 1 מכל שמנת מתוקה 42%
- ½ כפית תמצית וניל (רצוי 100%) או ליקר תפוז או תמצית אגוזים
אופן ההכנה
- 1. חותכים את השוקולד לקוביות קטנות ומכניסים למעבד מזון.
- 2. מחממים את השמנת כ-2 דקות, ולאחר מכן יוצקים אותה על השוקולד שמעבד המזון. בוחשים, מפעילים לדקה ואז מוסיפים את התמצית שבחרתם. חוזרים על הפעולה עד לקבלת מרקם אחיד.
- 3. מותחים ניילון נצמד בתוך קערה, יוצקים את התערובת, מכסים ומקררים כשעתיים.
- 4. בעזרת שתי כפיות יוצרים כדורים, או יוצקים לתוך תבניות עם צורה (אפשר להשתמש בתבניות קרח) ומכניסים למקרר לשלוש ארבע שעות.
- 5. מפזרים על משטח אבקת קקאו משובח ומגלגלים בהם את הכדורים.