פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מוס חלבה עם רוטב תותים ופיסטוקים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מוס חלבה עם רוטב תותים ופיסטוקים (דנה מלמד)
      מוס חלבה עם רוטב תותים ופיסטוקים (דנה מלמד)

      מצרכים

      • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
      • 100 גר' מסקרפונה
      • 4 כפות טחינה גולמית (אני נאמנה ליונה משכם)
      • 5 כפות סילאן
      • ½ כפית תמצית וניל
      • 100 גר' פיסטוקים קלופים וקלויים
      • לרוטב תותים:
      • 500 גר' (או יותר) תותים שטופים וחתוכים
      • מיץ מחצי לימון
      • כף סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
      • 2. מערבבים היטב טחינה גולמית, סילאן, מסקרפונה ווניל. מקפלים בעדינות אל הקצפת עד שמתקבל מוס חלק.
      • 3. יוצקים לגביעים ומצננים במקרר.
      • 4. טוחנים בבלנדר את התותים עם הסוכר ומיץ הלימון.
      • 5. יוצקים מעל כל גביע מוס חלבה שכבה נדיבה של רוטב תותים.
      • 6. מפזרים למעלה פיסטוקים. (מומלץ לגרוס גס).
      • שידרוגים וגיוונים:
      • • שוקולד משתדך נהדר לחלבה ולתותים. אפשר להוסיף באמצע שכבה של גאנש שוקולד – ממיסים 100 גר' שוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה. אפשרות יותר פשוטה היא פשוט לגרר שוקולד מריר למעלה או בין השכבות.
      • • גם שוקולד לבן ישמח להצטרף לחגיגת החלבה תותים. 50 גר' של שוקולד לבן מגורר ישמחו להתערבב עם המוס.
      • • אפשר להקפיא את כל העסק ואפילו לדחוף מקל של קרטיב. במקרה הזה כדאי דווקא להתחיל עם רוטב התותים, להקפיא, ואז להכין את המוס ולצקת עליו.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות