- 1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
-
- 2. מערבבים היטב טחינה גולמית, סילאן, מסקרפונה ווניל. מקפלים בעדינות אל הקצפת עד שמתקבל מוס חלק.
-
- 3. יוצקים לגביעים ומצננים במקרר.
-
- 4. טוחנים בבלנדר את התותים עם הסוכר ומיץ הלימון.
-
- 5. יוצקים מעל כל גביע מוס חלבה שכבה נדיבה של רוטב תותים.
-
- 6. מפזרים למעלה פיסטוקים. (מומלץ לגרוס גס).
-
- שידרוגים וגיוונים:
-
- שוקולד משתדך נהדר לחלבה ולתותים. אפשר להוסיף באמצע שכבה של גאנש שוקולד ממיסים 100 גר' שוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה. אפשרות יותר פשוטה היא פשוט לגרר שוקולד מריר למעלה או בין השכבות.
-
- גם שוקולד לבן ישמח להצטרף לחגיגת החלבה תותים. 50 גר' של שוקולד לבן מגורר ישמחו להתערבב עם המוס.
-
- אפשר להקפיא את כל העסק ואפילו לדחוף מקל של קרטיב. במקרה הזה כדאי דווקא להתחיל עם רוטב התותים, להקפיא, ואז להכין את המוס ולצקת עליו.