וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוס חלבה עם רוטב תותים ופיסטוקים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

מוס חלבה עם רוטב תותים ופיסטוקים. דנה מלמד
מוס חלבה עם רוטב תותים ופיסטוקים

מצרכים למתכון

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 100 גר' מסקרפונה
  • 4 כפות טחינה גולמית (אני נאמנה ליונה משכם)
  • 5 כפות סילאן
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 100 גר' פיסטוקים קלופים וקלויים
  • לרוטב תותים:
  • 500 גר' (או יותר) תותים שטופים וחתוכים
  • מיץ מחצי לימון
  • כף סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  • 2. מערבבים היטב טחינה גולמית, סילאן, מסקרפונה ווניל. מקפלים בעדינות אל הקצפת עד שמתקבל מוס חלק.
  • 3. יוצקים לגביעים ומצננים במקרר.
  • 4. טוחנים בבלנדר את התותים עם הסוכר ומיץ הלימון.
  • 5. יוצקים מעל כל גביע מוס חלבה שכבה נדיבה של רוטב תותים.
  • 6. מפזרים למעלה פיסטוקים. (מומלץ לגרוס גס).
  • שידרוגים וגיוונים:
  • • שוקולד משתדך נהדר לחלבה ולתותים. אפשר להוסיף באמצע שכבה של גאנש שוקולד – ממיסים 100 גר' שוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה. אפשרות יותר פשוטה היא פשוט לגרר שוקולד מריר למעלה או בין השכבות.
  • • גם שוקולד לבן ישמח להצטרף לחגיגת החלבה תותים. 50 גר' של שוקולד לבן מגורר ישמחו להתערבב עם המוס.
  • • אפשר להקפיא את כל העסק ואפילו לדחוף מקל של קרטיב. במקרה הזה כדאי דווקא להתחיל עם רוטב התותים, להקפיא, ואז להכין את המוס ולצקת עליו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully