וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוס חלבה עם רוטב תותים ופיסטוקים

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

מוס חלבה עם רוטב תותים ופיסטוקים. דנה מלמד
מוס חלבה עם רוטב תותים ופיסטוקים

מצרכים למתכון

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 100 גר' מסקרפונה
  • 4 כפות טחינה גולמית (אני נאמנה ליונה משכם)
  • 5 כפות סילאן
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 100 גר' פיסטוקים קלופים וקלויים
  • לרוטב תותים:
  • 500 גר' (או יותר) תותים שטופים וחתוכים
  • מיץ מחצי לימון
  • כף סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  • 2. מערבבים היטב טחינה גולמית, סילאן, מסקרפונה ווניל. מקפלים בעדינות אל הקצפת עד שמתקבל מוס חלק.
  • 3. יוצקים לגביעים ומצננים במקרר.
  • 4. טוחנים בבלנדר את התותים עם הסוכר ומיץ הלימון.
  • 5. יוצקים מעל כל גביע מוס חלבה שכבה נדיבה של רוטב תותים.
  • 6. מפזרים למעלה פיסטוקים. (מומלץ לגרוס גס).
  • שידרוגים וגיוונים:
  • • שוקולד משתדך נהדר לחלבה ולתותים. אפשר להוסיף באמצע שכבה של גאנש שוקולד – ממיסים 100 גר' שוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה. אפשרות יותר פשוטה היא פשוט לגרר שוקולד מריר למעלה או בין השכבות.
  • • גם שוקולד לבן ישמח להצטרף לחגיגת החלבה תותים. 50 גר' של שוקולד לבן מגורר ישמחו להתערבב עם המוס.
  • • אפשר להקפיא את כל העסק ואפילו לדחוף מקל של קרטיב. במקרה הזה כדאי דווקא להתחיל עם רוטב התותים, להקפיא, ואז להכין את המוס ולצקת עליו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully