מוס חלבה ושקדים
מתכון של עמרי בן-פרז, "קפולסקי".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 100 גרם חלבה גולמית
- 100 גרם שקדים קלופים
- 6 חלמונים בטמפרטורת החדר
- 100 גרם סוכר
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. קולים את השקדים על מחבת עד שיזהיבו. מצננים וטוחנים במעבד מזון.
- 2. מוסיפים לשקדים הטחונים במעבד המזון את החלבה וטוחנים עד לקבלת עיסה הומוגנית. מעבירים את העיסה לקערה.
- 3. מקציפים במיקסר את החלמונים עם 50 גרם סוכר ומקפלים בזהירות לתוך עיסת החלבה.
- 4. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר שנותר ומקפלים שוב לתוך העיסה.
- 5. שמים בקערות אישיות ומעבירים למקפיא למשך כשעה. אחר כך מעבירים למקרר למשך כחצי שעה ומגישים.