גרנולה מהירה במחבת
מתכון של ניר צוק מ"קורדליה" ו"נועה" שלא מצריך תנור אפייה. אפשר להכין כמות ולשמור במקפיא ולגוון עם המרכיבים שיש בבית (סוגי אגוזים, שקדים, פירות יבשים)
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג שיבולת שועל (קוואקר)
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס פיסטוקים קצוצים
- 1 כוס אגוזי מקדמיה קצוצים
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
- 125 גר' משמשים מיובשים
- 125 גר' תפוחי עץ מיובשים
- סוכר לפי הטעם (אפשר גם להמתיק עם דבש, מייפל)
אופן ההכנה
- 1. במחבת טפלון (ללא שמן או חמאה) קולים את הקוואקר על להבה נמוכה. כשהקוואקר יבש מוסיפים 2 כפות סוכר (או ממתיק אחר) וממשיכים לחמם עד המסה. מעבירים לתבנית שטוחה.
- 2. חוזרים על הפעולה עם האגוזים, הקוקוס והפירות היבשים, כל אחד בנפרד ומוסיפים לתבנית.
- 3. כשכל האגוזים טופלו והחומרים בתבנית הצטננו כרבע שעה ניתן להעביר לצנצנת ולשמור במקפיא.