וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה, גרנולה וזנגביל

עוגת גבינה "דאבל ג'ינג'ר" של פיליס גלזר. עוגת גבינה כל כך עשירה, שקשה להאמין שהבסיס הוא גבינת 5% "טוב טעם" של טרה. הקינמון והג'ינגר (זנגביל) הופכים את העוגה למתקתקה.

מתכון מאת: פיליס גלזר, מערכת וואלה

עוגת גבינה פירורים של חמדה. אפיק גבאי
עוגת גבינה פירורים של חמדה

מצרכים למתכון

  • לקלתית/לבסיס:
  • 3 כוסות גרנולה
  • 1 כף סוכר חום או סוכר רגיל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת זנגביל (ג'ינג'ר)
  • 100 גרם חמאה של טרה, מומסת
  • למילוי:
  • 500 גרם גבינת "טוב טעם" של טרה
  • 2 כפית תמצית וניל טבעי
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 2/3 כוס שמנת מתוקה 42% של טרה
  • 1 חבילה גבינת שמנת טבעית 9% של "טרה"
  • 1/4 כוס סוכר
  • לקישוט:
  • 1/4 - 1/3 כוס זנגביל מסוכר, קצוץ דק

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • 2. בבלנדר או מעבד מזון, טוחנים דק את הגרנולה ומעבירים לקערה. מערבים פנימה סוכר, קינמון, אבקת זנגביל וחמאה מומסת. מערבבים היטב.
  • 3. מרפדים תבנית קפיצית בגודל 22 או 24 ס"מ בעיגול נייר אפייה. חותכים רצועה מן הנייר ומרפדים גם את הדפנות (מהדקים עם קצת חמאה). מוסיפים את תערובת הגרנולה ומהדקים לבסיס ומחצית מגובה התבנית. מקררים.
  • 4. להכנת המילוי: במערבל חשמלי טורפים גבינה, וניל וסוכר עד לקבלת מרקם חלק ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מערבבים פנימה את השמנת המתוקה ויוצקים לתבנית המקוררת, ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ואופים 35 דקות.
  • 5. מכבים את האש ומשאירים בתנור 20 דקות. מוציאים ומצננים.
  • 6. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  • 7. בקערה קטנה, טורפים גבינת שמנת וסוכר ומעבירים בעדינות לעוגה בעזרת כף. מיישרים עם סכין או מרית. אופים 5 דקות בדיוק.
  • 8. מוציאים, מצננים ומקררים עד שהעוגה יציבה (אך היא נהדרת גם חמימה!). מפזרים למעלה את הזנגביל המסוכר ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully