- 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
- 2. בבלנדר או מעבד מזון, טוחנים דק את הגרנולה ומעבירים לקערה. מערבים פנימה סוכר, קינמון, אבקת זנגביל וחמאה מומסת. מערבבים היטב.
-
- 3. מרפדים תבנית קפיצית בגודל 22 או 24 ס"מ בעיגול נייר אפייה. חותכים רצועה מן הנייר ומרפדים גם את הדפנות (מהדקים עם קצת חמאה). מוסיפים את תערובת הגרנולה ומהדקים לבסיס ומחצית מגובה התבנית. מקררים.
-
- 4. להכנת המילוי: במערבל חשמלי טורפים גבינה, וניל וסוכר עד לקבלת מרקם חלק ומוסיפים את הביצים בזו אחר זו. מערבבים פנימה את השמנת המתוקה ויוצקים לתבנית המקוררת, ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ואופים 35 דקות.
-
- 5. מכבים את האש ומשאירים בתנור 20 דקות. מוציאים ומצננים.
-
- 6. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
-
- 7. בקערה קטנה, טורפים גבינת שמנת וסוכר ומעבירים בעדינות לעוגה בעזרת כף. מיישרים עם סכין או מרית. אופים 5 דקות בדיוק.
-
- 8. מוציאים, מצננים ומקררים עד שהעוגה יציבה (אך היא נהדרת גם חמימה!). מפזרים למעלה את הזנגביל המסוכר ומגישים.