שמרים שוקולד וחלבה

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .
עוגת שושני שמרים של רות אופק

מצרכים

  • ל–4 עוגות אינגליש קייק.
  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 ‏+ 1/4 כוס חלב
  • שקית שמרים טריים
  • 3/4 כוס סוכר
  • כפית מלח
  • 4 ביצים
  • תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • לקיפול:
  • 200 גרם חמאה רכה מחולקת לקוביות של 25 גרם
  • 3/4 כוס סוכר
  • 6 כפות שוקולית
  • 4 כפות קקאו
  • צנצנת שוקולד למריחה
  • שערות חלבה

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים למשך דקה או שתיים קמח, חלב פושר, שמרים, סוכר, ביצים ווניל. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 2 דקות. מוסיפים חמאה ומעבדים עוד 7 דקות.
  • 2. מעבירים את הבצק לקערה מכוסה בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
  • 3. התערובת לקיפול: את הסוכר, שוקולית וקקאו מערבבים בקערה.
  • 4. מחלקים את הבצק ל–4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן ומורחים עליו חמאה ‏(קובייה אחת‏). מפזרים 2 כפות מתערובת השוקולית ומקפלים שליש מהבצק כלפי פנים ועליו את השליש השני. מסובבים את הבצק כך שהצלע בלי הקיפול נמצאת רחוק. חוזרים על פעולת הרידוד, מריחה וקיפול פעם נוספת.
  • 5. מרדדים כל אחד מארבעת חלקי הבצק למרובע באורך התבנית ורחב כמה שיותר ‏(30 ס"מ על 30 ס"מ‏). מורחים על כל הבצק שוקולד ומפזרים חלבה לפי הטעם. מגלגלים את הבצק וחוצים אותו לאורכו. קולעים צמה משני החלקים ומניחים בתבנית משומנת ‏(אפשרות נוספת, ליצירת "שושנים": יוצרים גליל משני החלקים, חותכים אותו ל"פרוסות" ברוחב כחמישה ס"מ, ומסדרים אותן בתבנית עגולה משומנת‏). מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
  • מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות, 25–30 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully