פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שמרים שוקולד וחלבה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת שושני שמרים של רות אופק (דרור עינב)
      עוגת שושני שמרים של רות אופק (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל–4 עוגות אינגליש קייק.
      • לבצק:
      • 1 ק"ג קמח
      • 1 ‏+ 1/4 כוס חלב
      • שקית שמרים טריים
      • 3/4 כוס סוכר
      • כפית מלח
      • 4 ביצים
      • תמצית וניל
      • 200 גרם חמאה רכה
      • לקיפול:
      • 200 גרם חמאה רכה מחולקת לקוביות של 25 גרם
      • 3/4 כוס סוכר
      • 6 כפות שוקולית
      • 4 כפות קקאו
      • צנצנת שוקולד למריחה
      • שערות חלבה

      אופן ההכנה

      • 1. במיקסר עם וו לישה מעבדים למשך דקה או שתיים קמח, חלב פושר, שמרים, סוכר, ביצים ווניל. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 2 דקות. מוסיפים חמאה ומעבדים עוד 7 דקות.
      • 2. מעבירים את הבצק לקערה מכוסה בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר.
      • 3. התערובת לקיפול: את הסוכר, שוקולית וקקאו מערבבים בקערה.
      • 4. מחלקים את הבצק ל–4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן ומורחים עליו חמאה ‏(קובייה אחת‏). מפזרים 2 כפות מתערובת השוקולית ומקפלים שליש מהבצק כלפי פנים ועליו את השליש השני. מסובבים את הבצק כך שהצלע בלי הקיפול נמצאת רחוק. חוזרים על פעולת הרידוד, מריחה וקיפול פעם נוספת.
      • 5. מרדדים כל אחד מארבעת חלקי הבצק למרובע באורך התבנית ורחב כמה שיותר ‏(30 ס"מ על 30 ס"מ‏). מורחים על כל הבצק שוקולד ומפזרים חלבה לפי הטעם. מגלגלים את הבצק וחוצים אותו לאורכו. קולעים צמה משני החלקים ומניחים בתבנית משומנת ‏(אפשרות נוספת, ליצירת "שושנים": יוצרים גליל משני החלקים, חותכים אותו ל"פרוסות" ברוחב כחמישה ס"מ, ומסדרים אותן בתבנית עגולה משומנת‏). מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
      • מורחים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל–180 מעלות, 25–30 דקות.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -