- 1. להכנת הקרמל: שוכבים למחבת את ⅓ כוס המים ולאחר מכן את הסוכר על מנת לקבל קרמל רטוב.
-
- 2. כשמתקבל גוון חום זהוב מוסיפים בהדרגה עוד ¾ כוס מים, במשך כ-15-20 דקות עד שנוצרת תערובת קרמל דלילה.
-
- 3. קולפים את התפוחים. בעזרת מחלץ גרעינים מוציאים את לב התפוח ופורסים אותו לרוחבו לפרוסות שוות.
-
- 4. יוצקים כף מהקרמל לתוך כל אחת מכוסיות האלומיניום ביחד עם כפית מסירופ הגרנדין (רכז הרימונים).
-
- 5. דוחפים את התפוחים לתוך הכוסיות ואופים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות למשך 60-90 דקות. התפוח אמור להשחים מעט אך להישאר רך.
-
- 6. להכנת סבלה תמרים לתחתית: מערבבים יחד את החמאה, הסוכר, הסילאן, המלח וגרדת הלימון.
-
- 7. מוסיפים את החלמונים בהדרגה ואחריהם את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים את העיסה עד שהבצק נהיה אחיד, מבלי לערבב יתר על המידה.
-
- 8. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה. מרדדים אותו לעובי של 1.5-2 סנטימטר ומניחים במקרר לשעה.
-
- 9. כעבור שעה מורידים את הנייר העליון ואופים בתנור בטמפרטורה של 140 מעלות למשך כ-15 דקות. מוציאים את הבצק, חורצים ממנו עיגולים בגודל התחתית של כוסות האלומיניום ומחזירים לתנור למשך 5 דקות נוספות.
-
- 10. מסדרים את התחתיות על משטח והופכים את הכוסיות עם התפוח על העיגולים של הסבלה. במידה והתפוחים לא משתחררים בקלות, ניתן לחמם מעט את התפוח בתנור כדי שהקרמל יתרכך.
-
- 11. לסיום מערבבים 3 כפיות גדושות של שמנת חמוצה מסוננת במים עם כפית דבש דבורים טהור, עד למרקם חלק ואחיד. מחממים כפית ויוצרים בעזרתה את הקאנל.