וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט טאטן קאנל בדבש

המרכיבים המסורתיים משבעת המינים - תפוחים, דבש ותמרים, יוצרים קינוח חלומי לחג הסוכות

מתכון מאת: מערכת וואלה

טארט טאטאן קאנל בדבש של מסעדת סיטארה.
טארט טאטאן קאנל בדבש של מסעדת סיטארה

מצרכים למתכון

  • לקרמל ולהכנת התפוחים:
  • ⅓ כוס מים
  • 2 כוסות סוכר
  • ¾ כוס מים
  • 20 תפוחי גולדן
  • 20 כוסות חד פעמיות (כלי לסופלה אישי) עשויות אלומיניום
  • 10 גרם דבש דבורים טהור
  • כף רכז רימונים
  • לסבלה תמרים לתחתית:
  • 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות שוות
  • ⅓ 66 גרם (כוס) סוכר
  • 80 גרם סילאן (דבש תמרים)
  • קורט מלח
  • גרידת לימון ירוק
  • 4-5 חלמונים
  • 210 גרם (½1 כוסות) קמח
  • 13 גרם אבקת אפייה מנופה
  • גביע שמנת חמוצה מסוננת במים (יש לשים את השמנת החמוצה עטופה בבד בתוך מסננת יום לפני ההכנה, בכדי שיצאו הנוזלים)

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הקרמל: שוכבים למחבת את ⅓ כוס המים ולאחר מכן את הסוכר על מנת לקבל קרמל רטוב.
  • 2. כשמתקבל גוון חום זהוב מוסיפים בהדרגה עוד ¾ כוס מים, במשך כ-15-20 דקות עד שנוצרת תערובת קרמל דלילה.
  • 3. קולפים את התפוחים. בעזרת מחלץ גרעינים מוציאים את לב התפוח ופורסים אותו לרוחבו לפרוסות שוות.
  • 4. יוצקים כף מהקרמל לתוך כל אחת מכוסיות האלומיניום ביחד עם כפית מסירופ הגרנדין (רכז הרימונים).
  • 5. דוחפים את התפוחים לתוך הכוסיות ואופים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות למשך 60-90 דקות. התפוח אמור להשחים מעט אך להישאר רך.
  • 6. להכנת סבלה תמרים לתחתית: מערבבים יחד את החמאה, הסוכר, הסילאן, המלח וגרדת הלימון.
  • 7. מוסיפים את החלמונים בהדרגה ואחריהם את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים את העיסה עד שהבצק נהיה אחיד, מבלי לערבב יתר על המידה.
  • 8. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה. מרדדים אותו לעובי של 1.5-2 סנטימטר ומניחים במקרר לשעה.
  • 9. כעבור שעה מורידים את הנייר העליון ואופים בתנור בטמפרטורה של 140 מעלות למשך כ-15 דקות. מוציאים את הבצק, חורצים ממנו עיגולים בגודל התחתית של כוסות האלומיניום ומחזירים לתנור למשך 5 דקות נוספות.
  • 10. מסדרים את התחתיות על משטח והופכים את הכוסיות עם התפוח על העיגולים של הסבלה. במידה והתפוחים לא משתחררים בקלות, ניתן לחמם מעט את התפוח בתנור כדי שהקרמל יתרכך.
  • 11. לסיום מערבבים 3 כפיות גדושות של שמנת חמוצה מסוננת במים עם כפית דבש דבורים טהור, עד למרקם חלק ואחיד. מחממים כפית ויוצרים בעזרתה את הקאנל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully