פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      טארט טאטן קאנל בדבש

      המרכיבים המסורתיים משבעת המינים - תפוחים, דבש ותמרים, יוצרים קינוח חלומי לחג הסוכות. מתכון של מסעדת סיטארה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארט טאטאן קאנל בדבש של מסעדת סיטארה (יח
      טארט טאטאן קאנל בדבש של מסעדת סיטארה (יח"צ)

      מצרכים

      • לקרמל ולהכנת התפוחים:
      • ⅓ כוס מים
      • 2 כוסות סוכר
      • ¾ כוס מים
      • 20 תפוחי גולדן
      • 20 כוסות חד פעמיות (כלי לסופלה אישי) עשויות אלומיניום
      • 10 גרם דבש דבורים טהור
      • כף רכז רימונים
      • לסבלה תמרים לתחתית:
      • 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות שוות
      • ⅓ 66 גרם (כוס) סוכר
      • 80 גרם סילאן (דבש תמרים)
      • קורט מלח
      • גרידת לימון ירוק
      • 4-5 חלמונים
      • 210 גרם (½1 כוסות) קמח
      • 13 גרם אבקת אפייה מנופה
      • גביע שמנת חמוצה מסוננת במים (יש לשים את השמנת החמוצה עטופה בבד בתוך מסננת יום לפני ההכנה, בכדי שיצאו הנוזלים)

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הקרמל: שוכבים למחבת את ⅓ כוס המים ולאחר מכן את הסוכר על מנת לקבל קרמל רטוב.
      • 2. כשמתקבל גוון חום זהוב מוסיפים בהדרגה עוד ¾ כוס מים, במשך כ-15-20 דקות עד שנוצרת תערובת קרמל דלילה.
      • 3. קולפים את התפוחים. בעזרת מחלץ גרעינים מוציאים את לב התפוח ופורסים אותו לרוחבו לפרוסות שוות.
      • 4. יוצקים כף מהקרמל לתוך כל אחת מכוסיות האלומיניום ביחד עם כפית מסירופ הגרנדין (רכז הרימונים).
      • 5. דוחפים את התפוחים לתוך הכוסיות ואופים בתנור בטמפרטורה של 150 מעלות למשך 60-90 דקות. התפוח אמור להשחים מעט אך להישאר רך.
      • 6. להכנת סבלה תמרים לתחתית: מערבבים יחד את החמאה, הסוכר, הסילאן, המלח וגרדת הלימון.
      • 7. מוסיפים את החלמונים בהדרגה ואחריהם את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים את העיסה עד שהבצק נהיה אחיד, מבלי לערבב יתר על המידה.
      • 8. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה. מרדדים אותו לעובי של 1.5-2 סנטימטר ומניחים במקרר לשעה.
      • 9. כעבור שעה מורידים את הנייר העליון ואופים בתנור בטמפרטורה של 140 מעלות למשך כ-15 דקות. מוציאים את הבצק, חורצים ממנו עיגולים בגודל התחתית של כוסות האלומיניום ומחזירים לתנור למשך 5 דקות נוספות.
      • 10. מסדרים את התחתיות על משטח והופכים את הכוסיות עם התפוח על העיגולים של הסבלה. במידה והתפוחים לא משתחררים בקלות, ניתן לחמם מעט את התפוח בתנור כדי שהקרמל יתרכך.
      • 11. לסיום מערבבים 3 כפיות גדושות של שמנת חמוצה מסוננת במים עם כפית דבש דבורים טהור, עד למרקם חלק ואחיד. מחממים כפית ויוצרים בעזרתה את הקאנל.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -