וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטיה - בורקס במלית פרגיות

השף גיא גמזו מלמד אותנו כמה פשוט להכין בורקס בבית

מתכון מאת: גיא גמזו, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 1 ק"ג קמח
  • 650 מ"ל מים
  • כפית מלח
  • חצי כפית סוכר
  • שמן צמחי (תירס/קנולה)
  • למלית:
  • 2 בצלים סגולים
  • 1 ק"ג פרגיות
  • 2 כפות גדושות דבש
  • 2 שיני שום
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפיות תבלין נענע יבשה
  • 3 כפיות ראס-אל-חנות ( תערובת של 2 כפות קינמון טחון, 1 כף זרעי כוסברה, 1/2 כף הל טחון, 2 כפות ערער טחון, 2 כפות זרעי חרדל טחונים ו- 1 כף פלפל שחור טחון)
  • מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור
  • קינמון
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את הקמח לקערה, מוסיפים מים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח והסוכר ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2. ממלאים כלי שטוח בשמן (כחצי מגובה הכלי).
  • מכינים מהבצק כדורים בגודל של כדור טניס (בערך 12) ומכניסים לכלי עם השמן (נותנים לבצק לנוח בכלי השמן למשך כשעה וחצי, יש להפוך את הכדורים כך שיכוסו בשמן מכל הצדדים).
  • 3. חותכים את הבצל לחצי ולאחר מכן קוצצים לרצועות דקות. חותכים גם את הפרגיות לרצועות קטנות.
  • 4 .מחממים מחבת ומוסיפים את השמן. מכניסים את הבצל ומתחילים לאדות עד לריכוכו. כשהבצל מתרכך ונהיה שקוף מעט, מזיזים אותו הצידה במחבת ובאזור הריק של המחבת מניחים את הפרגיות, לטיגון קל. כשהפרגיות משחימות, מערבבים הכל יחד ומוסיפים את הנענע היבשה, הראס-אל-חנות, מלח ים, קורט מלח ודבש, ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. מעבירים את כל התערובת למסננת על מנת להיפטר מנוזלים נוספים, והמלית מוכנה.
  • 5. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 6. לאחר שכדורי הבצק הושרו בשמן, מניחים כדור על משטח עבודה משומן ומרדדים אותו לצורת עיגול דקה מאוד (כמו קרפ דק). חשוב מאוד לרדד עם ידיים נקיות (ללא טבעות או תכשיטים אחרים).
  • 7. כשהבצק פתוח, מניחים את המלית בקצהו ומגלגלים את הבצק בעדינות לגליל ארוך דק. חותכים את הקצוות ויוצרים גליל ארוך ומלבני של בורקס.
  • 8. מניחים את הבורקסים על תבנית עם נייר אפייה משומן, מברישים בביצה, ומכניסים לתנור למשך 30 דקות, עד להזהבת הבצק. מוצירים ומפדרים בקינמון ואבקת סוכר.
  • פסטייה מרוקאית חגיגית

  • בורקס במלית אספרגוס וגבינות

  • בורקס ביתי במלית תרד וגבינה מלוחה

  • עוף ואורז עם בשר טחון

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית קוקי

  • מקלובה פתיתים

  • פילו במילוי עוף ועשבי תיבול

  • כבד קצוץ

  • פרגיות עם פאבה

  • אורז עם חזה עוף בסיר אחד

  • מאפה במילוי פטריות וגבינות

  • קציצות אורז ועוף ברוטב פרסי אדום

  • קציצות עוף וסולת ברוטב סלק ועגבניות

  • מסאחן עוף על פיתה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully