- 1. מכניסים את הקמח לקערה, מוסיפים מים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח והסוכר ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- 2. ממלאים כלי שטוח בשמן (כחצי מגובה הכלי).
- מכינים מהבצק כדורים בגודל של כדור טניס (בערך 12) ומכניסים לכלי עם השמן (נותנים לבצק לנוח בכלי השמן למשך כשעה וחצי, יש להפוך את הכדורים כך שיכוסו בשמן מכל הצדדים).
- 3. חותכים את הבצל לחצי ולאחר מכן קוצצים לרצועות דקות. חותכים גם את הפרגיות לרצועות קטנות.
-
- 4 .מחממים מחבת ומוסיפים את השמן. מכניסים את הבצל ומתחילים לאדות עד לריכוכו. כשהבצל מתרכך ונהיה שקוף מעט, מזיזים אותו הצידה במחבת ובאזור הריק של המחבת מניחים את הפרגיות, לטיגון קל. כשהפרגיות משחימות, מערבבים הכל יחד ומוסיפים את הנענע היבשה, הראס-אל-חנות, מלח ים, קורט מלח ודבש, ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים. מעבירים את כל התערובת למסננת על מנת להיפטר מנוזלים נוספים, והמלית מוכנה.
-
- 5. מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
- 6. לאחר שכדורי הבצק הושרו בשמן, מניחים כדור על משטח עבודה משומן ומרדדים אותו לצורת עיגול דקה מאוד (כמו קרפ דק). חשוב מאוד לרדד עם ידיים נקיות (ללא טבעות או תכשיטים אחרים).
-
- 7. כשהבצק פתוח, מניחים את המלית בקצהו ומגלגלים את הבצק בעדינות לגליל ארוך דק. חותכים את הקצוות ויוצרים גליל ארוך ומלבני של בורקס.
-
- 8. מניחים את הבורקסים על תבנית עם נייר אפייה משומן, מברישים בביצה, ומכניסים לתנור למשך 30 דקות, עד להזהבת הבצק. מוצירים ומפדרים בקינמון ואבקת סוכר.