- 1. מכניסים את הקמח לקערה, מוסיפים מים בהדרגה ומתחילים ללוש. מוסיפים את המלח והסוכר ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- 2. ממלאים כלי שטוח בשמן (כחצי מגובה הכלי).
- מכינים מהבצק כדורים בגודל של כדור טניס (בערך 12) ומכניסים לכלי עם השמן (נותנים לבצק לנוח בכלי השמן למשך כשעה וחצי, יש להפוך את הכדורים כך שיכוסו בשמן מכל הצדדים).
- 3. מכניסים את הגבינות המגורדות לקערה, מוספים ביצה וקורט מלח, ומערבבים עד לקבלת עיסה במרקם אחיד.
-
- 4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
- 5. לאחר שכדורי הבצק הושרו בשמן, מניחים כדור על משטח עבודה משומן ומרדדים אותו לצורת עיגול דקה מאוד (כמו קרפ דק). חשוב מאוד לרדד עם ידיים נקיות (ללא טבעות או תכשיטים אחרים). חותכים את הקצוות מסביב לבצק המשוטח. חוצים את הבצק לשניים בעזרת סכין, לקבלת צורת חצי עיגול.
-
- 6.בפינת חצי העיגול מניחים 2 יחידות אספרגוס, לצדם שמים את מלית הגבינה ומתחילים לגלגל את הבצק בעדינות כך שרק קצוות האספרגוס נשארות לא עטופות בבצק (מ-2 צידן). מהדקים את הבצק בין האספרגוסים וסוגרים את הפתחים בכדי שהגבינה לא תצא.
-
- 7. מניחים את הבורקסים על תבנית עם נייר אפייה משומן, מברישים בביצה, מוסיפים מעל מעט גבינת פרמזן מגורדת ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות, עד להזהבת הבצק.