סקונס פרמזן ועשבי תיבול
מיכל אפשטיין מקפיטריה EATS שבבית חנה בתל אביב מפרגנת לנו במתכון ללחמניות סקונס עם עשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 15 יחידות
- 5 וחצי כוסות קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- עלים מענף טימין
- עלים מענף מרווה
- עלים מענף אורגנו
- צרור עירית קצוצה
- 1/2 ליטר רויון
- 150 גרם פרמזן מגורד
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. במיקסר עם וו גיטרה (K) שמים את המרכיבים היבשים ואת החמאה, מעבדים עד שהחמאה מתפרקת למרקם חולי ולא יותר.
- 3. מוסיפים את עשבי התיבול ואת הגבינה ומערבבים.
- 4. יוצקים את הרויון ומערבבים היטב.
- 5. מניחים את הבצק על משטח עבודה מעט מקומח ומשטחים עם כפות הידיים לעובי של בערך 1.5 ס"מ.
- 6. קורצים בבצק עיגולים, מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-25 דק בתנור.