לחם גבינות קטלני
החריפות של הלחם הזה מגיעה מהפלפל החריף אבל גם מגבינת הכבשים בעלת הטעם העוקץ. ארז קומרובסקי אופה לחם גבינות כבשים משובח.
(צילום וידאו: בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- ל-3-6 כיכרות (תלוי בגודל):
- ½ קילו קמח חיטה מלא
- ½ קילו קמח לחם
- 30 גרם שמרים טריים
- 650 גרם מים קרים
- 1 כף פלפל סודניה (צ'ילי או שאטה) כתוש
- 1 כף מלח נדיבה
- 3 כפות עלי מיורן (ניתן להמיר באורגנו)
- ½ כוס קונפי שום
- 400 גרם גבינת פקורינו/קשקבל/מנצ'גו כבשים מגורדת
- 1. מערבבים את שני הקמחים עם שמרים בערך דקה במהירות גבוהה.
- 2. מוסיפים מים קרים, ולשים 4 דקות במהירות איטית.
- 3. מוסיפים קונפי שום, פלפל סודני כתוש, מיורן ומלח, ולשים במהירות גבוהה עוד 5-6 דקות עד שנוצר בצק מעולה.
- 4. מעבירים לקערה משומנת. מכסים את הבצק בשמן ומתפיחים כשעה וחצי.
- 5. מקמחים את המשטח בקמח מלא. פותחים את הבצק על המשטח. מפזרים בנדיבות את גבינת הפקורינו (או קשקבל או מנצ'גו) על הבצק, ומשאירים מעט בצד.
- 6. מקפלים את הבצק לשניים לאורכו, חותכים למלבנים בעובי 10 ס"מ. מפזרים מעל גבינה מגורדת בנדיבות.
- 7. מתפיחים כ-1/2 שעה נוספת מתחת לניילון.
- 8. אופים בתנור שחומם ל-220 מעלות כ-25 דקות. כדאי להגיש עם מרק חם.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה