מתכונים חמים

לחם גבינות קטלני

החריפות של הלחם הזה מגיעה מהפלפל החריף אבל גם מגבינת הכבשים בעלת הטעם העוקץ. ארז קומרובסקי אופה לחם גבינות כבשים משובח.

מתכון מאת: ארז קומורובסקי, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

(צילום וידאו: בבושקה הפקות)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-3-6 כיכרות (תלוי בגודל):
  • ½ קילו קמח חיטה מלא
  • ½ קילו קמח לחם
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 650 גרם מים קרים
  • 1 כף פלפל סודניה (צ'ילי או שאטה) כתוש
  • 1 כף מלח נדיבה
  • 3 כפות עלי מיורן (ניתן להמיר באורגנו)
  • ½ כוס קונפי שום
  • 400 גרם גבינת פקורינו/קשקבל/מנצ'גו כבשים מגורדת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את שני הקמחים עם שמרים בערך דקה במהירות גבוהה.
  • 2. מוסיפים מים קרים, ולשים 4 דקות במהירות איטית.
  • 3. מוסיפים קונפי שום, פלפל סודני כתוש, מיורן ומלח, ולשים במהירות גבוהה עוד 5-6 דקות עד שנוצר בצק מעולה.
  • 4. מעבירים לקערה משומנת. מכסים את הבצק בשמן ומתפיחים כשעה וחצי.
  • 5. מקמחים את המשטח בקמח מלא. פותחים את הבצק על המשטח. מפזרים בנדיבות את גבינת הפקורינו (או קשקבל או מנצ'גו) על הבצק, ומשאירים מעט בצד.
  • 6. מקפלים את הבצק לשניים לאורכו, חותכים למלבנים בעובי 10 ס"מ. מפזרים מעל גבינה מגורדת בנדיבות.
  • 7. מתפיחים כ-1/2 שעה נוספת מתחת לניילון.
  • 8. אופים בתנור שחומם ל-220 מעלות כ-25 דקות. כדאי להגיש עם מרק חם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully