וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרובית בתוך לחם

לחם כרובית נשמע מוזר? ממש לא. ארז קומרובסקי עוטף כרובית אפויה בבצק עם המון דברים טובים, ומכניס לתנור בתוך סיר. על התוצאה שופכים טחינה וזוללים במהירות

מתכון מאת: ארז קומורובסקי, מערכת וואלה

צילום: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • עבור שתי כיכרות לחם:
  • 1 קילו קמח לחם (אפשר להחליף חלק קטן מהקמח בקמח כוסמין)
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 650-700 גרם מים קרים
  • ½ 1 כף מלח
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 3 כפות עלי זעתר טריים
  • 3-4 בצלים קצוצים דק, מטוגנים בשמן זית עד הזהבה גמורה (חום כהה)
  • חומרים למילוי:
  • 4 כרוביות קטנות
  • מעט שמן זית
  • מלח ים גס
  • חוצים את הכרוביות ל-2-4 חלקים, מניחים בתבנית, מזליפים שמן זית ומלח גס, ומחממים בתנור עד להזהבה כ-20 דקות. מוציאים ומניחים בצד.

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח. מוסיפים לקמח את השמרים, ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים 6 דקות.
  • 2. מוסיפים את הבצל, עלי הזעתר, המלח ושמן הזית ולשים עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה.
  • 3. מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית. מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים (מפילים את הבצק פעמיים-שלוש במהלך ההתפחה).
  • 4. מחממים סיר ברזל על הגז. כשהוא חם מאוד, מורידים מהאש. מניחים 1/2 מכמות הכרוביות בתחתית הסיר, ועליהן מניחים בעדינות 1/2 מכמות הבצק כשנזהרים לא להוריד לבצק את האוויר.
  • 5. מכסים, ומכניסים לתנור שחומם ל-230 מעלות למשך 35-40 דקות.
  • 6. מוציאים והופכים על כלי הגשה. מעטרים בעלי זעתר, ומגישים עם טחינה גולמית.
  • לחם דלעת צלוייה

  • קובנה תימנית עם בצל ירוק

  • לחמניות חלב וקשקבל

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • לחמניות פיצה

  • לחמניות סוכר וקינמון

  • קוביות מאפה שום שמיר

  • לחם שוקולד איטלקי

  • חלת שושנים מסורתית

  • לחמניות ממולאות בשר

  • חלה עם תאנים ושמן זית

  • לחם בירה ולאבנה עם אגוזים

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully