כרובית בתוך לחם
לחם כרובית נשמע מוזר? ממש לא. ארז קומרובסקי עוטף כרובית אפויה בבצק עם המון דברים טובים, ומכניס לתנור בתוך סיר. על התוצאה שופכים טחינה וזוללים במהירות
(צילום: בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- עבור שתי כיכרות לחם:
- 1 קילו קמח לחם (אפשר להחליף חלק קטן מהקמח בקמח כוסמין)
- 30 גרם שמרים טריים
- 650-700 גרם מים קרים
- ½ 1 כף מלח
- ⅓ כוס שמן זית
- 3 כפות עלי זעתר טריים
- 3-4 בצלים קצוצים דק, מטוגנים בשמן זית עד הזהבה גמורה (חום כהה)
- חומרים למילוי:
- 4 כרוביות קטנות
- מעט שמן זית
- מלח ים גס
- חוצים את הכרוביות ל-2-4 חלקים, מניחים בתבנית, מזליפים שמן זית ומלח גס, ומחממים בתנור עד להזהבה כ-20 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
- 1. מנפים את הקמח. מוסיפים לקמח את השמרים, ומערבבים. מוסיפים את המים ולשים 6 דקות.
- 2. מוסיפים את הבצל, עלי הזעתר, המלח ושמן הזית ולשים עוד כ-5 דקות במהירות גבוהה.
- 3. מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית. מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים (מפילים את הבצק פעמיים-שלוש במהלך ההתפחה).
- 4. מחממים סיר ברזל על הגז. כשהוא חם מאוד, מורידים מהאש. מניחים 1/2 מכמות הכרוביות בתחתית הסיר, ועליהן מניחים בעדינות 1/2 מכמות הבצק כשנזהרים לא להוריד לבצק את האוויר.
- 5. מכסים, ומכניסים לתנור שחומם ל-230 מעלות למשך 35-40 דקות.
- 6. מוציאים והופכים על כלי הגשה. מעטרים בעלי זעתר, ומגישים עם טחינה גולמית.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה