מתכונים חמים

לחם דלעת צלוייה

מחפשים טוויסט מקורי במיוחד ללחם? ארז קומרובסקי במתכון ללחם קראנצ'י, מתקתק ומתובל שמשלב בתוכו מרכיב מפתיע - דלעת צלויה ורכה שמוסיפה צבע ועניין.

מתכון מאת: ארז קומוקובסקי, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכיכר לחם גדולה:
  • 1 קג' קמח לחם
  • קג' דלעת יפנית/ תאילנדית/ דלעת ערמונים
  • שמן זית
  • 3 כפות סוכר חום או סילאן
  • 1 כף מלח גס
  • 30 גר' שמרים טריים
  • 3 כוכבי אניס כתושים
  • 5 תרמילי הל כתושים
  • 1/2 כפית כורכום
  • ½ ליטר מים קרים
  • 3 כפות שמן גרעיני דלעת/ שמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים את הקמח ומפוררים פנימה את השמרים הטריים.
  • 2. צולים דלעת עם מעט שמן זית ומלח גס בתנור שחומם ראש לחום של 250 מעלות, כ-40 דקות עד לריכוך מלא. מוציאים מהתנור ומצננים. מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה.
  • 3. מפוררים את בשר הדלעת בתוך הקמח. מוסיפים הל, כוכבי אניס, כורכום וסוכר חום. מערבבים היטב ומוסיפים חצי ליטר של מים קרים.
  • 4. מוסיפים 3 כפות של שמן גרעיני דלעת. לשים 12-13 דקות עד שמתקבל בצק אחיד רך אבל לא דביק מדי.
  • 5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי.
  • 6. מפזרים קמח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את הבצק על נייר האפייה המקומח ומועכים מעט. מפזרים מעט קמח מעל. מתפיחים עוד כשעה בטמפ' החדר ובמקביל מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  • 4. לאחר שתפח, חורצים את הלחם עם סכין בתנועות גליות. אופים בתנור עם לחות בטמפ' 220 מעלות 35 דקות. אם אוהבים קרום עבה משאירים אותו ל-5 דקות נוספות בחום של 200-210 מעלות.
  • 5. מצננים עשר דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully