לחם דלעת צלוייה
מחפשים טוויסט מקורי במיוחד ללחם? ארז קומרובסקי במתכון ללחם קראנצ'י, מתקתק ומתובל שמשלב בתוכו מרכיב מפתיע - דלעת צלויה ורכה שמוסיפה צבע ועניין.
מחשבון המרות
- לכיכר לחם גדולה:
- 1 קג' קמח לחם
- קג' דלעת יפנית/ תאילנדית/ דלעת ערמונים
- שמן זית
- 3 כפות סוכר חום או סילאן
- 1 כף מלח גס
- 30 גר' שמרים טריים
- 3 כוכבי אניס כתושים
- 5 תרמילי הל כתושים
- 1/2 כפית כורכום
- ½ ליטר מים קרים
- 3 כפות שמן גרעיני דלעת/ שמן זית
- 1. מנפים את הקמח ומפוררים פנימה את השמרים הטריים.
- 2. צולים דלעת עם מעט שמן זית ומלח גס בתנור שחומם ראש לחום של 250 מעלות, כ-40 דקות עד לריכוך מלא. מוציאים מהתנור ומצננים. מפרידים את בשר הדלעת מהקליפה.
- 3. מפוררים את בשר הדלעת בתוך הקמח. מוסיפים הל, כוכבי אניס, כורכום וסוכר חום. מערבבים היטב ומוסיפים חצי ליטר של מים קרים.
- 4. מוסיפים 3 כפות של שמן גרעיני דלעת. לשים 12-13 דקות עד שמתקבל בצק אחיד רך אבל לא דביק מדי.
- 5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ונותנים לו לתפוח כשעה וחצי.
- 6. מפזרים קמח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים את הבצק על נייר האפייה המקומח ומועכים מעט. מפזרים מעט קמח מעל. מתפיחים עוד כשעה בטמפ' החדר ובמקביל מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- 4. לאחר שתפח, חורצים את הלחם עם סכין בתנועות גליות. אופים בתנור עם לחות בטמפ' 220 מעלות 35 דקות. אם אוהבים קרום עבה משאירים אותו ל-5 דקות נוספות בחום של 200-210 מעלות.
- 5. מצננים עשר דקות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה