טוסטוני צהובה ומטבל עגבניות
רינת צדוק השף קונדיטורית ממאפיית לחמים לוקחת את לחם הקסטן שכה אהוב על ילדים, ויוצרת מתכון פשוט וזרירז שאהוב על הילדים ועל ההורים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 8-10 פרוסות לחם
- 8-10 פרוסות גבינה צהובה / 200-250 גר' גבינה מגורדת
- 50 גרם חמאה רכה
- אביזרים משלימים: קורצן לבחירה וטוסטר ביתי.
- למטבל עגבניות
- 3 עגבניות בינוניות טריות
- 1/2 כפית מלח
- כפית שטוחה של סוכר חום/ לבן
- כף שמן זית
- מעט אורגנו לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. חותכים את החלק הקשה מהלחם ומניחים בצד (נשתמש בו למתכון הבא).
- 2. מהחלק הרך קורצים לבבות ומקבלים מכל פרוסה 2 לבבות זהים.
- 3. קורצים מכל פרוסת גבינה לב ומקבלים 2 לבבות מפרוסה.
- 4. מחברים כל לב מגבינה לזוג לבבות ומייצרים כריך. את החלק החיצוני העליון והתחתון מושחים בחמאה רכה
- מכניסים את הלבבות לטוסטר עד לקבלת גוון זהוב.
- 5. מגרדים 3 עגבניות בינוניות טריות ואדומות ומניחים בסיר. מוסיפים מלח, כפית שטוחה של סוכר, שמן זית ומעט אורגנו לפי הטעם. את כל המרכיבים מבשלים 2-3 דקות ומגישים לצד הטוסטונים.