- 1. לתוך קערת נירוסטה גדולה מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפיה, הגבינה, החמאה ותמצית הווניל ומתחילים לקשור את המרכיבים יחד.
-
- 2. מעבירים על גבי משטח מקומח קלות וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק במרקם אחיד, רק ונעים לעבודה. (במידה והבצק דביק מעט אפשר לפדר אותו במעט קמח).
-
- 3. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30x50 וחותכים למשולשים.
-
- 4. מגלגלים את המשולש לסהרון, רצוי לא הדוק מדי, על מנת שיהיה גבוה ואוורירי.
-
- 5. מניחים את הסהרונים בעדינות על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ומושחים את גבם במעט שמן זית. מפזרים מעל לקישוט גרעיני שומשום או קצח.
-
- 6. אופים כ-15 דקות בחום של 175 מעלות טורבו עד לקבלת מאפים בצבע זהוב עדין.
-
- 7. מוציאים מהתנור ומצננים היטב על רשת. לאחר שהמאפים מתקררים ניתן לחצות אותם ולמלא בכל דבר: החל מגבינות רכות או קשות, ירקות, פירות טריים, קונפיטורות וכל מלית אחרת שהילדים אוהבים. ניתן לשמור ללא מילוי בכלי אטום במקום קריר ומוצל עד שלושה ימים. ניתן להקפיא לשבוע.