נושאים חמים

לחמניות זעתר וגבינה

לחמניות אווריריות עם גבינות וזעתר טרי שגם הילדים משתגעים עליהן

לחמניות במילוי גבינות וזעתר (יח
לחמניות במילוי גבינות וזעתר (יח"צ , נמרוד סונדרס)

מצרכים

  • עבור 12 לחמניות
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח לחם (1/2 3 כוסות)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 320 מ"ל מים (1/3 1 כוסות)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • למלית גבינה וזעתר:
  • קוביית גבינה בולגרית מפוררת (עדיף מעל 5%, גבינה רזה מלאה בנוזלים ועלולה לקרוע את הבצק)
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • עלים מ-5 גבעולי זעתר טרי
  • לציפוי:
  • ביצה טרופה עם קורט מלח וסוכר
  • קצח (או שומשום)

אופן ההכנה

  • 1. מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה. כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים שמן זית ומלח ומערבלים עוד 3 דקות לקבלת בצק חלק, רך ודביק.
  • 2. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה. בינתיים מערבבים יחד את הגבינות עם עלי הזעתר.
  • 3. מקמחים את משטח העבודה ואת הידיים, מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט להורדת הנפח. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים במשקל של 70 גרם כל אחד.
  • 4. משטחים כל כדור בצק לפיתה, מניחים מעט מהמלית וסוגרים ללחמנייה עגולה. מסדרים את הלחמניות הממולאות על תבנית מרופדת נייר אפיה.
  • 5. מכסים את הלחמניות בעזרת בד ומתפיחים לחצי שעה נוספת. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 6. מברישים את הלחמניות שתפחו בביצה הטרופה, מפזרים קצח או שומשום, אופים כ-20 דקות עד להזהבה יפה של הלחמניות (מומלץ לבדוק שגם התחתית הזהיבה).

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת