פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמניות זעתר וגבינה

      לחמניות אווריריות עם גבינות וזעתר טרי שגם הילדים משתגעים עליהן

      5 מדרגים / 3.54 כוכבים

      לחמניות במילוי גבינות וזעתר (יח
      לחמניות במילוי גבינות וזעתר (יח"צ , נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • עבור 12 לחמניות
      • לבצק:
      • 500 גרם קמח לחם (1/2 3 כוסות)
      • 1 כף סוכר
      • 1 כף שמרים יבשים
      • 320 מ"ל מים (1/3 1 כוסות)
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 כפית מלח
      • למלית גבינה וזעתר:
      • קוביית גבינה בולגרית מפוררת (עדיף מעל 5%, גבינה רזה מלאה בנוזלים ועלולה לקרוע את הבצק)
      • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
      • עלים מ-5 גבעולי זעתר טרי
      • לציפוי:
      • ביצה טרופה עם קורט מלח וסוכר
      • קצח (או שומשום)

      אופן ההכנה

      • 1. מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה. כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים שמן זית ומלח ומערבלים עוד 3 דקות לקבלת בצק חלק, רך ודביק.
      • 2. מכסים את הבצק ומתפיחים כשעה. בינתיים מערבבים יחד את הגבינות עם עלי הזעתר.
      • 3. מקמחים את משטח העבודה ואת הידיים, מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט להורדת הנפח. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים במשקל של 70 גרם כל אחד.
      • 4. משטחים כל כדור בצק לפיתה, מניחים מעט מהמלית וסוגרים ללחמנייה עגולה. מסדרים את הלחמניות הממולאות על תבנית מרופדת נייר אפיה.
      • 5. מכסים את הלחמניות בעזרת בד ומתפיחים לחצי שעה נוספת. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
      • 6. מברישים את הלחמניות שתפחו בביצה הטרופה, מפזרים קצח או שומשום, אופים כ-20 דקות עד להזהבה יפה של הלחמניות (מומלץ לבדוק שגם התחתית הזהיבה).

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות