וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמניות שבלול עם פטה ועשבי תיבול

הקונדיטור ערן שוורצברד מנדב מתכון ללחמניות שבלול בעשבי תיבול

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

לחמניות שבלול של ערן שוורצברד. נמרוד סונדרס
לחמניות שבלול של ערן שוורצברד

מצרכים למתכון

  • ל-30 יחידות
  • 1 ביצה
  • 30 מ"ל (2 כפות) חלב
  • 10 גרם (1/2 כף) מלח
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 90 גרם חמאה
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 60 גרם (3 כפות) סוכר
  • 200 מ"ל (מעט יותר מ-3/4 כוס) מים קרים
  • למילוי:
  • חמאה מומסת / שמן זית
  • 2 בצלים מטוגנים (או מוצר מוכן, מצונן)
  • חופן עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם (פטרוזיליה, כוסברה, טרגון, בזיליקום)
  • 150 גרם גבינת פטה
  • לקישוט:
  • 1 ביצה טרופה
  • חופן שומשום
  • 30 עגבניות שרי

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה קמח, מים, סוכר, חלב, ביצה וחמאה, ולשים כ-3 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את השמרים, ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית.
  • 2. מוסיפים את המלח, ולשים כ-3 דקות במהירות גבוהה.
  • 3. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים כשעה-שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד הכפלת הנפח.
  • 4. מחלקים את הבצק לשניים, ומקררים כ-15 דקות במקרר.
  • 5. מוציאים את הבצק מקירור, ומרדדים לעובי של 4 מ"מ.
  • 6. מורחים בחמאה או בשמן זית. מערבבים בקערה את הבצל, הגבינה המפוררת ועשבי התיבול, מפזרים מעל הבצק ומגלגלים לנקניק בעובי הרצוי.
  • 7. חותכים לשושנים, ומסדרים על תבנית.
  • 8. מורחים בביצה טרופה. מניחים במרכז כל שושנה עגבניית שרי, ומפזרים מעל סומסום.
  • 9. מתפיחים כחצי שעה (ניתן להתפיח בתנור, בחום של 30 מעלות, עם קערת מים חמים, על מנת ליצור לחות).
  • 10. אופים בחום של 175 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully