מקלות גבינה מבצק עלים מוכן
הקונדיטור ערן שוורצברד מנדב מתכונים למקלות גבינה מבצק עלים
מקלות גבינה של ערן שוורצברד (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-24 יחידות:
- בצק עלים על בסיס חמאה (מוכן, קנוי מהסופר)
- 200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- מלח לפי הטעם
- 2 ביצים
- 1. מקמחים קלות משטח שיש, ופורסים חצי חבילה של בצק העלים.
- 2. מברישים את הבצק בביצה טרופה. מערבבים את שני סוגי הגבינות בקערה ומפזרים מעל הבצק חצי מכמות התערובת. מהדקים קלות עם הידיים.
- 3. הופכים את הבצק,שוב מורחים ביצה, מפזרים את הגבינות ומהדקים.
- 4. בעזרת גלגלת פיצה פורסים את הבצק לאצבעות ברוחב 2 ס"מ.
- 5. מגלגלים כל קצה בצק לכיוון הנגדי בו זמנית, ויוצרים צורה מסולסלת מאצבעות הבצק.
- 6. מניחים את המקלות בתבנית שרופדה בנייר אפייה. מהדקים את קצוות המקלות לנייר באמצעות לחיצה (רצוי להרטיב מעט את נייר האפייה, על מנת שקצוות המקלות יידבקו לנייר).
- 7. מפזרים מעל מעט מלח דק, לפי הטעם, ואופים בחום של 175 מעלות, כ-15 עד 20 דקות, עד שהמקלות מזהיבים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה