וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלות גבינה מבצק עלים מוכן

הקונדיטור ערן שוורצברד מנדב מתכונים למקלות גבינה מבצק עלים

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

מקלות גבינה של ערן שוורצברד. נמרוד סונדרס
מקלות גבינה של ערן שוורצברד

מצרכים למתכון

  • ל-24 יחידות:
  • בצק עלים על בסיס חמאה (מוכן, קנוי מהסופר)
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • מלח לפי הטעם
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

  • 1. מקמחים קלות משטח שיש, ופורסים חצי חבילה של בצק העלים.
  • 2. מברישים את הבצק בביצה טרופה. מערבבים את שני סוגי הגבינות בקערה ומפזרים מעל הבצק חצי מכמות התערובת. מהדקים קלות עם הידיים.
  • 3. הופכים את הבצק,שוב מורחים ביצה, מפזרים את הגבינות ומהדקים.
  • 4. בעזרת גלגלת פיצה פורסים את הבצק לאצבעות ברוחב 2 ס"מ.
  • 5. מגלגלים כל קצה בצק לכיוון הנגדי בו זמנית, ויוצרים צורה מסולסלת מאצבעות הבצק.
  • 6. מניחים את המקלות בתבנית שרופדה בנייר אפייה. מהדקים את קצוות המקלות לנייר באמצעות לחיצה (רצוי להרטיב מעט את נייר האפייה, על מנת שקצוות המקלות יידבקו לנייר).
  • 7. מפזרים מעל מעט מלח דק, לפי הטעם, ואופים בחום של 175 מעלות, כ-15 עד 20 דקות, עד שהמקלות מזהיבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully