פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגיות מלוחות בלי ביצים

      מה שכיף בעוגיות האלה, חוץ מההכנה הקלה והטעם המעולה, זה שהן יכולות "ללבוש" המון פנים וצורות, כפי שתראו במתכון. להכנתן משתמשים בוו גיטרה של המיקסר. אם אין מיקסר, אפשר להשתמש במיקסר יד ולהקציף במהירות נמוכה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      ביצים בסל (Artoday)
      ביצים בסל (Artoday)

      מצרכים

      • לעוגיות:
      • 125 גרם חמאה רכה מאוד, חתוכה לקוביות
      • 125 גרם גבינה לבנה רכה (אפשר כל סוג שיש לכם בבית, מגבינה רזה ועד גבינת שמנת או שילוב של כמה "זנבות" של קופסאות שיש במקרר. אפשר גם כאלה שקצת עבר להן תאריך פג התוקף. כנ"ל לגבי החלב)
      • 1/4 כוס חלב
      • 1 כף שמן זית
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית סוכר
      • 1/2 כפית אבקת אפייה
      • 250 גרם קמח
      • לציפוי: כמעט כל תבלין או תערובת תבלינים שיש לכם בבית ואתם אוהבים. אפשר אחד או יותר מהבאים: מלח גס, שומשום, שומשום שחור, קצח, אבקת שום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, גרעיני חמניות, זעתר יבש, אורגנו יבש, בצל יבש, ועוד. אגב, אפשר גם לא לפזר תבלינים בכלל ולקבל עוגיות מלוחות פשוטות וטעימות.
      • *רשת של התנור +נייר אפייה

      אופן ההכנה

      • 1. שמים בקערת המיקסר חמאה, גבינה, חלב, שמן זית, מלח, סוכר ואבקת אפייה. מעבדים עם וו הגיטרה עד שהתערובת אחידה וחלקה.
      • 2. מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק. אם התערובת דביקה מאוד מוסיפים עוד 2-3 כפות של קמח. הבצק צריך להיות רך מאוד ורק טיפה דביק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20-30 דקות.
      • 3. מחממים תנור ל-175 מעלות.
      • 4. מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על נייר האפייה. בעזרת הידיים מרדדים את הבצק לעלה דק ואחיד בגודל הנייר. אם נדבק לידיים, מרטיבים אותן מעט.
      • פרסומת5. מפזרים את התבלינים הרצויים על הבצק. אני אוהבת לפזר שורה של תבלין אחד, אחריו תבלין שני, וכו'. אפשר לפזר חצי-חצי, או רק תבלין אחד על כל הבצק, או כמה תבלינים, איך שרוצים. לוחצים בעדינות עם הידיים על הבצק, כדי להצמיד אליו את התבלינים.
      • 6. בעזרת גלגלת או סכין חותכים צורות רצויות בבצק. אפשר שורות ארוכות, ריבועים, מעוינים וכו'. איך צורך לטרוח להפריד בין החתיכות- הן ייפרדו באפייה.
      • 7. מעבירים את הנייר ועליו הבצק לרשת של התנור. אופים 20-25 דקות, עד שהעוגיות שחומות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

      עוד מתכוני עוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -