מתכונים חמים

לחמניות מאודות-באו

השפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה לחמניות טבעוניות מאודות

מתכון מאת: שלי לרון, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אוכל טבעוני של משק ברזילי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ללחמניות הסיניות - באו:
  • 225 גרם קמח מלא
  • 5 גרם מלח
  • 160 גרם מים חמימים
  • 7 גרם סוכר
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 25 גרם שמן קנולה
  • למילוי:
  • 5 פטריות שיטאקי מושרות במים רותחים
  • ג'ינג'ר חתיכה של ס"מ קצוץ דק
  • צרור בצל ירוק חתוך דק מאד מופרד לחלק הלבן והירוק
  • 3 גזרים מגוררים בפומפייה
  • דייקון (צנון לבן) מגורר בפומפייה
  • 10 פטריות שמפיניון פרוסות דק
  • צרור נבטים סינים
  • כפית סוכר
  • כף הויסין
  • 3 כפות סויה
  • כף שמן שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק לבאו: מערבבים בקערה אחת מים סוכר ושמרים ומניחים לחמש דק לתסיסה של השמרים.
  • 2. בקערה נפרדת מניחים את הקמח והמלח.
  • 3. יוצרים גומה בקמח ומוזגים לתוכה את תערובת המים, סוכר ושמרים ומתחילים ללוש. מוסיפים שמן קנולה ולשים חמש דק לבצק אחיד ונוח.
  • 4. מניחים בצד לתפיחה בערך חצי שעה עד שעה.
  • 5. מכינים מילוי: מוציאים את הפטריות שיטאקי מהמים, סוחטים וקוצצים דק.
  • 6. בשתי שפות שמן קנולה מקפיצים את הג'ינג'ר, שיטאקי קצוץ והחלק הלבן של הבצל הירוק. מוסיפים גזר, דייקון ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את כל התיבול ומקפיצים שתי דק. טועמים תיבול , מוסיפים את החלק הירוק של הבצל ומורידים מהאש שיתקרר.
  • 7. מכינים את הלחמניות: קורצים מהבצק חתיכות שוות של בערך 30 גרם. פותחים על כף היד בצורת עיגול וממלאים בפנים חופן מהתערובת. סוגרים ומקפלים את החלק העליון קפלים קפלים.
  • 8. מניחים בסלסלת אידוי על מצע כרוב או עלים כלשהם על מנת שלא ידבק ומאדים לפחות 15 דק עד שהבצק נראה תפוח, לח ועסיסי.
  • מגישים עם רוטב סויה ומיץ ליים/לימון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully