לחמניות מאודות-באו
השפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה לחמניות טבעוניות מאודות
אוכל טבעוני של משק ברזילי (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- ללחמניות הסיניות - באו:
- 225 גרם קמח מלא
- 5 גרם מלח
- 160 גרם מים חמימים
- 7 גרם סוכר
- 5 גרם שמרים יבשים
- 25 גרם שמן קנולה
- למילוי:
- 5 פטריות שיטאקי מושרות במים רותחים
- ג'ינג'ר חתיכה של ס"מ קצוץ דק
- צרור בצל ירוק חתוך דק מאד מופרד לחלק הלבן והירוק
- 3 גזרים מגוררים בפומפייה
- דייקון (צנון לבן) מגורר בפומפייה
- 10 פטריות שמפיניון פרוסות דק
- צרור נבטים סינים
- כפית סוכר
- כף הויסין
- 3 כפות סויה
- כף שמן שומשום
- 1. מכינים את הבצק לבאו: מערבבים בקערה אחת מים סוכר ושמרים ומניחים לחמש דק לתסיסה של השמרים.
- 2. בקערה נפרדת מניחים את הקמח והמלח.
- 3. יוצרים גומה בקמח ומוזגים לתוכה את תערובת המים, סוכר ושמרים ומתחילים ללוש. מוסיפים שמן קנולה ולשים חמש דק לבצק אחיד ונוח.
- 4. מניחים בצד לתפיחה בערך חצי שעה עד שעה.
- 5. מכינים מילוי: מוציאים את הפטריות שיטאקי מהמים, סוחטים וקוצצים דק.
- 6. בשתי שפות שמן קנולה מקפיצים את הג'ינג'ר, שיטאקי קצוץ והחלק הלבן של הבצל הירוק. מוסיפים גזר, דייקון ומקפיצים עוד כדקה. מוסיפים את כל התיבול ומקפיצים שתי דק. טועמים תיבול , מוסיפים את החלק הירוק של הבצל ומורידים מהאש שיתקרר.
- 7. מכינים את הלחמניות: קורצים מהבצק חתיכות שוות של בערך 30 גרם. פותחים על כף היד בצורת עיגול וממלאים בפנים חופן מהתערובת. סוגרים ומקפלים את החלק העליון קפלים קפלים.
- 8. מניחים בסלסלת אידוי על מצע כרוב או עלים כלשהם על מנת שלא ידבק ומאדים לפחות 15 דק עד שהבצק נראה תפוח, לח ועסיסי.
- מגישים עם רוטב סויה ומיץ ליים/לימון.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה