- 1. לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את חומרי הגלם לפני סדר הופעתם, מלבד השמן והמלח. מערבלים 1-2 דקות על מהירות איטית.
- 2. מגבירים את מהירות המיקסר, מזלפים פנימה את השמן (לדופן) וממשיכים ללוש כ-3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק שנתלה על וו המיקסר ונמתח מבלי להיקרע- הקפדה על לישה בת 10-12 דקות תניב תוצאה טובה.
- 3. מניחים את הבצק בקערת פלסטיק ומכסים בניילון (לא נצמד, אלא שקית). מתפיחים שעתיים.
- 4. הופכים את הקערה על משטח העבודה וטופחים על הבצק, משטחים בידיים תוך כדי הוצאת האוויר ומחלקים את הבצק ל-8-10 יחידות שוות (מומלץ להיעזר במשקל). מניחים בצד מכוסה במגבת.
- 5. משטחים כל חלק למלבן מאורך, מניחים במרכזו מקל מוצרלה או חופן מוצרלה מגוררת ומגלגלים את הבצק מעל לגבינה. צובטים לכדי סגירה.
- 6. ממשיכים לגלגל את הבצק הממולא ומניחים עם ה'תפר' כלפי מטה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים במגבת דקה ומתפיחים 15-20 דקות. בצק שתפח היטב יניב תוצאה קלילה, רכה, אוורירית וטעימה מאד, ללא ריח לוואי ודחיסות.
- 7. מחממים תנור ל-220 מעלות. מכניסים את התבנית לתחתית התנור ואופים 3-4 דקות. מעלים את התבנית לאמצע התנור וממשיכים לאפות עוד 10-12 דקות עד לקבלת גוון חום בהיר.
- 8. בינתיים בתוך קערה קטנה מניחים את השמן, שיני השום ומעט מן הרוזמרין הטרי ומערבבים היטב. מוציאים את המקלות האפויים מן התנור ומושחים מיד בתערובת שמן הזית. מפזרים מעט מלח גס ומגישים חם.