וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלות שמרים עם גבינת מוצרלה

רגע לפני פסח לארוחת בוקר או בראנץ', לביעור חמץ או לחגיגת פחמימות וגלוטן, מכינה מירב שיינר מאפה מקלות שמרים עם גבינת מוצרלה

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

מאפה מקלות שמרים עם גבינה. דרור עינב, דרור עינב
מאפה מקלות שמרים עם גבינה/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות: ל-8 יחידות גדולות מאד
  • לבצק:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 320 גרם (1/3 1 כוסות) מים פושרים
  • 25 גרם (1/2 קוביה) שמרים טריים או 10 גרם (כף) יבשים
  • 15 גרם (כף) סוכר
  • 50 גרם שמן זית (בערך 3 כפות)
  • 5 גרם (1 כפית שטוחה) מלח
  • למלית ולציפוי:
  • 450 גרם גבינת מוצרלה חתוכה למקלות או מגורדת
  • 2 כפות שמן זית
  • 3-5 שיני שום קלופות וחצויות
  • 1 ענף רוזמרין טרי
  • מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. לתוך קערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את חומרי הגלם לפני סדר הופעתם, מלבד השמן והמלח. מערבלים 1-2 דקות על מהירות איטית.
  • 2. מגבירים את מהירות המיקסר, מזלפים פנימה את השמן (לדופן) וממשיכים ללוש כ-3 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק שנתלה על וו המיקסר ונמתח מבלי להיקרע- הקפדה על לישה בת 10-12 דקות תניב תוצאה טובה.
  • 3. מניחים את הבצק בקערת פלסטיק ומכסים בניילון (לא נצמד, אלא שקית). מתפיחים שעתיים.
  • 4. הופכים את הקערה על משטח העבודה וטופחים על הבצק, משטחים בידיים תוך כדי הוצאת האוויר ומחלקים את הבצק ל-8-10 יחידות שוות (מומלץ להיעזר במשקל). מניחים בצד מכוסה במגבת.
  • 5. משטחים כל חלק למלבן מאורך, מניחים במרכזו מקל מוצרלה או חופן מוצרלה מגוררת ומגלגלים את הבצק מעל לגבינה. צובטים לכדי סגירה.
  • 6. ממשיכים לגלגל את הבצק הממולא ומניחים עם ה'תפר' כלפי מטה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכסים במגבת דקה ומתפיחים 15-20 דקות. בצק שתפח היטב יניב תוצאה קלילה, רכה, אוורירית וטעימה מאד, ללא ריח לוואי ודחיסות.
  • 7. מחממים תנור ל-220 מעלות. מכניסים את התבנית לתחתית התנור ואופים 3-4 דקות. מעלים את התבנית לאמצע התנור וממשיכים לאפות עוד 10-12 דקות עד לקבלת גוון חום בהיר.
  • 8. בינתיים בתוך קערה קטנה מניחים את השמן, שיני השום ומעט מן הרוזמרין הטרי ומערבבים היטב. מוציאים את המקלות האפויים מן התנור ומושחים מיד בתערובת שמן הזית. מפזרים מעט מלח גס ומגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully