וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקלות גבינה, זיתים ובצל ירוק

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

מקלות זיתים של נעמה נויהאוז. נמרוד סונדרס
מקלות זיתים של נעמה נויהאוז

מצרכים למתכון

  • ל-10 מקלות או לחמניות:
  • 420 גרם קמח כוסמין (3 כוסות)
  • 140 גרם קמח לבן (1 כוס)
  • 5 גרם שמרים יבשים (1 כפית גדושה)
  • 12 גרם סוכר (1 כף)
  • 12 גרם מלח (2 כפיות)
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 360 גרם מים (כוס וחצי)
  • 200 גרם זיתי קלמטה מגולענים חתוכים גס
  • 200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות קטנות (כחצי סמ)
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף עלי תימין (קורנית) טרי (או 1 כפית תימין מיובש)

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו לישה, שמים את כל החומרים היבשים - קמחים, שמרים, סוכר, מלח, פלפל שחור. מערבלים מעט.
  • 2. מוסיפים מים, ומעבדים במהירות בינונית כ-10 דקות.
  • 3. מוסיפים למיקסר: זיתים, גבינת קשקבל, בצל ירוק ותימין. מעבדים במהירות נמוכה כשתי דקות. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, לשים מעט בידיים ושמים בכלי מכוסה בשקית לתפיחה של כ-חצי שעה (לחילופין, אפשר להכניס את הבצק לתפיחה איטית במקרר למשך הלילה). שימו לב: הבצק אמור להיות רך ודביק לפני ההתפחה.
  • 4. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח, לשים מעט. מרדדים למלבן בעובי של כ-3 ס"מ. חותכים לפסים בעזרת סכין. מגלגלים את רצועות הבצק במעט קמח, ומפתלים לסליל (כמו ביסלי גריל).
  • 5. מניחים את רצועות הבצק עם רווחים על תבנית עם נייר אפייה. מתפיחים כ-20 דקות.
  • 6. במקביל, מחממים תנור ל-230 מעלות. מכניסים לתנור את התבנית רק לאחר שהגיע לטמפרטורה הרצויה.
  • 7. אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מוציאים, ומצננים על גבי קשת (אחרת תצטבר לחות בתחתית המקל).
  • ניתן להקפיא ולהוציא להפשרה של כ-שעה. לפני ההגשה מחממים בתנור (180 מעלות) במשך 2 דקות בלבד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully