מקלות גבינה, זיתים ובצל ירוק
מקלות זיתים של נעמה נויהאוז (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-10 מקלות או לחמניות:
- 420 גרם קמח כוסמין (3 כוסות)
- 140 גרם קמח לבן (1 כוס)
- 5 גרם שמרים יבשים (1 כפית גדושה)
- 12 גרם סוכר (1 כף)
- 12 גרם מלח (2 כפיות)
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 360 גרם מים (כוס וחצי)
- 200 גרם זיתי קלמטה מגולענים חתוכים גס
- 200 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות קטנות (כחצי סמ)
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1 כף עלי תימין (קורנית) טרי (או 1 כפית תימין מיובש)
- 1. במיקסר עם וו לישה, שמים את כל החומרים היבשים - קמחים, שמרים, סוכר, מלח, פלפל שחור. מערבלים מעט.
- 2. מוסיפים מים, ומעבדים במהירות בינונית כ-10 דקות.
- 3. מוסיפים למיקסר: זיתים, גבינת קשקבל, בצל ירוק ותימין. מעבדים במהירות נמוכה כשתי דקות. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, לשים מעט בידיים ושמים בכלי מכוסה בשקית לתפיחה של כ-חצי שעה (לחילופין, אפשר להכניס את הבצק לתפיחה איטית במקרר למשך הלילה). שימו לב: הבצק אמור להיות רך ודביק לפני ההתפחה.
- 4. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח, לשים מעט. מרדדים למלבן בעובי של כ-3 ס"מ. חותכים לפסים בעזרת סכין. מגלגלים את רצועות הבצק במעט קמח, ומפתלים לסליל (כמו ביסלי גריל).
- 5. מניחים את רצועות הבצק עם רווחים על תבנית עם נייר אפייה. מתפיחים כ-20 דקות.
- 6. במקביל, מחממים תנור ל-230 מעלות. מכניסים לתנור את התבנית רק לאחר שהגיע לטמפרטורה הרצויה.
- 7. אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מוציאים, ומצננים על גבי קשת (אחרת תצטבר לחות בתחתית המקל).
- ניתן להקפיא ולהוציא להפשרה של כ-שעה. לפני ההגשה מחממים בתנור (180 מעלות) במשך 2 דקות בלבד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה