- 1. במיקסר עם וו לישה, שמים את כל החומרים היבשים - קמחים, שמרים, סוכר, מלח, פלפל שחור. מערבלים מעט.
-
- 2. מוסיפים מים, ומעבדים במהירות בינונית כ-10 דקות.
-
- 3. מוסיפים למיקסר: זיתים, גבינת קשקבל, בצל ירוק ותימין. מעבדים במהירות נמוכה כשתי דקות. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, לשים מעט בידיים ושמים בכלי מכוסה בשקית לתפיחה של כ-חצי שעה (לחילופין, אפשר להכניס את הבצק לתפיחה איטית במקרר למשך הלילה). שימו לב: הבצק אמור להיות רך ודביק לפני ההתפחה.
-
- 4. מעבירים את הבצק התפוח למשטח מקומח, לשים מעט. מרדדים למלבן בעובי של כ-3 ס"מ. חותכים לפסים בעזרת סכין. מגלגלים את רצועות הבצק במעט קמח, ומפתלים לסליל (כמו ביסלי גריל).
-
- 5. מניחים את רצועות הבצק עם רווחים על תבנית עם נייר אפייה. מתפיחים כ-20 דקות.
-
- 6. במקביל, מחממים תנור ל-230 מעלות. מכניסים לתנור את התבנית רק לאחר שהגיע לטמפרטורה הרצויה.
-
- 7. אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מוציאים, ומצננים על גבי קשת (אחרת תצטבר לחות בתחתית המקל).
-
-
- ניתן להקפיא ולהוציא להפשרה של כ-שעה. לפני ההגשה מחממים בתנור (180 מעלות) במשך 2 דקות בלבד.