בייגלה פריך וטבעוני
המתכון של הבייגלה אמנם טבעוני וללא סוכר אבל ניתן לשדרג עם שתי כפות סוכר שיוסיפו פריכות למרקם ומתקתקות לטעם, ו/או למשוח בביצה טרופה לקרום זהוב וקשה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20 בייגעלך גדולים או 40 קטנים
- 450 גר' קמח (3 כוסות + 3 כפות)
- 100 גר' חמאת קוקוס/ מרגרינה
- 2 כפות שמן
- 6 גר' שמרים יבשים (חצי כף)/ 20 גרם שמרים טריים
- 3/4 כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כוסברה טחונה
- שמן זית למריחה
- שומשום לקישוט
אופן ההכנה
- 1. בתוך קערת מעבד מזון מניחים את כל המרכיבים, לפי סדר הופעתם, ומעבדים כשתי דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
- 2. משטחים את הבצק לצורת ריבוע ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לרבע שעה.
- 3. מוציאים את הבצק מן המקרר ומתחילים לחתוך רצועות בעזרת סכין חדה. מגלגלים כל רצועה לנחש וסוגרים לצורת בייגלה.
- 4. מורחים מעל הבייגלעך שמן זית בעזרת האצבע/מברשת ומפזרים שומשום לקישוט.
- 5. אופים בחום של 190 מעלות כ-35 דקות. ניתן לאחסן עד כחודש ימים בכלי זכוכית אטום במקום יבש ומוצל.