וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בייגלה פריך וטבעוני

המתכון של הבייגלה אמנם טבעוני וללא סוכר אבל ניתן לשדרג עם שתי כפות סוכר שיוסיפו פריכות למרקם ומתקתקות לטעם, ו/או למשוח בביצה טרופה לקרום זהוב וקשה

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

בייגלה. דרור עינב
בייגלה

מצרכים למתכון

  • ל-20 בייגעלך גדולים או 40 קטנים
  • 450 גר' קמח (3 כוסות + 3 כפות)
  • 100 גר' חמאת קוקוס/ מרגרינה
  • 2 כפות שמן
  • 6 גר' שמרים יבשים (חצי כף)/ 20 גרם שמרים טריים
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • שמן זית למריחה
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. בתוך קערת מעבד מזון מניחים את כל המרכיבים, לפי סדר הופעתם, ומעבדים כשתי דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
  • 2. משטחים את הבצק לצורת ריבוע ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לרבע שעה.
  • 3. מוציאים את הבצק מן המקרר ומתחילים לחתוך רצועות בעזרת סכין חדה. מגלגלים כל רצועה לנחש וסוגרים לצורת בייגלה.
  • 4. מורחים מעל הבייגלעך שמן זית בעזרת האצבע/מברשת ומפזרים שומשום לקישוט.
  • 5. אופים בחום של 190 מעלות כ-35 דקות. ניתן לאחסן עד כחודש ימים בכלי זכוכית אטום במקום יבש ומוצל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully