פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      בייגלה פריך וטבעוני

      המתכון של הבייגלה אמנם טבעוני וללא סוכר אבל ניתן לשדרג עם שתי כפות סוכר שיוסיפו פריכות למרקם ומתקתקות לטעם, ו/או למשוח בביצה טרופה לקרום זהוב וקשה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בייגלה (דרור עינב)
      בייגלה (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-20 בייגעלך גדולים או 40 קטנים
      • 450 גר' קמח (3 כוסות + 3 כפות)
      • 100 גר' חמאת קוקוס/ מרגרינה
      • 2 כפות שמן
      • 6 גר' שמרים יבשים (חצי כף)/ 20 גרם שמרים טריים
      • 3/4 כוס מים
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית כוסברה טחונה
      • שמן זית למריחה
      • שומשום לקישוט

      אופן ההכנה

      • 1. בתוך קערת מעבד מזון מניחים את כל המרכיבים, לפי סדר הופעתם, ומעבדים כשתי דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
      • 2. משטחים את הבצק לצורת ריבוע ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לרבע שעה.
      • 3. מוציאים את הבצק מן המקרר ומתחילים לחתוך רצועות בעזרת סכין חדה. מגלגלים כל רצועה לנחש וסוגרים לצורת בייגלה.
      • 4. מורחים מעל הבייגלעך שמן זית בעזרת האצבע/מברשת ומפזרים שומשום לקישוט.
      • 5. אופים בחום של 190 מעלות כ-35 דקות. ניתן לאחסן עד כחודש ימים בכלי זכוכית אטום במקום יבש ומוצל.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -