- אופן ההכנה:
- 1. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר. מתחילים ללוש בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה את המים.
-
- 2. לאחר הוספת המים מכניסים את השמן ולבסוף את המלח. מעבדים במהירות גבוהה כ6 דקות.
-
- 3. מכדררים את הבצק ומכסים במגבת מטבח. משאירים לנוח כשעה וחצי.
-
- 4. מכינים כלי עם ליטר מים פושרים ולצדו עוד כלי עם 100 גרם שומשום.
-
- 5. כעבור שעה וחצי, מחלקים את הבצק לכדורים של 70 גרם ובעזרת שתי ידיים מייצרים מהם גלילים באורך תבנית האפייה. מכניסים את הגלילים בזה אחר זה לכלי עם המים ולאחר חצי דקה מעבירים לכלי עם השומשום.
-
- 6. מצפים את כל אחד מהגלילים ומותחים קצת בחזרה לאורך התבנית. מניחים על התבנית לתפיחה נוספת של כחצי שעה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ12 דקות (עד שמתקבל צבע זהוב).
-
- 7. מכינים כלי עם 200 גרם שמן זית ולצידו עוד כלי עם 100 גרם זעתר.
-
- 8. כשהבייגלה יוצא מהתנור, בעודו חם, מגלגלים כל אחד מהם בשמן הזית ומיד לאחר מכן בזעתר. מגישים מיד.