- 1. מנפים לקערה את הקמח, מוסיפים שמרים וגלוטן ומערבבים.
-
- 2. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב, תוך כדי מוסיפים את המלח.
-
- 3. מוסיפים בהדרגה את המים, ותוך כדי מסתכלים על הבצק לראות כמה מים הוא צריך (בימים יבשים יהיה צורך ביותר מים, בימים לחים - בפחות).
-
- 4. לשים את הבצק ביד או במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות, תוך כדי מוסיפים מים אם הבצק יבש או קמח אם הבצק רטוב. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה ראשונה (בערך שעה).
-
- 5. מניחים את חלוקי הנחל בתבנית, מכניסים לתנור ומכוונים את התנור לטמפ' המקסימלית, מאחר והחלוקים מתחממים לטמפ' גבוהה מזו של התנור לוקח לתנור זמן רב יותר להתחמם (בערך כשעה).
-
- 6. לאחר התפיחה הראשונה חובטים בבצק להוצאת האויר, לשים מעט ומניחים לתפיחה שניה (במשך 30 דקות).
-
- 7. מעצבים בייגלה בצורה כזו: קורעים חתיכת בצק, יוצרים כדור, תוחבים 2 אגודלים לאמצע הכדור, מקרבים אותן זו לזו ותוך כך יוצרים חור, משאירים את האגודלים במרכז ועם שאר האצבעות מסובבים את כדור הבצק, כאשר בעזרת האגודלים דוחפים את הבצק לצדדים על מנת לשמור את החור פתוח, וכך מתקבלת טבעת. זה נראה מסובך אך זה בעצם מאוד פשוט וזו הדרך הטובה ביותר ליצור בייגל (כשעושים נקניק וסוגרים, הוא נפתח בבישול), מניחים על תבנית ומניחים לתפיחה שלישית קצרה (בערך 15-20 דקות).
-
- 8. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר, מעבירים את הבייגלה למים, וכאשר הם צפים הופכים אותם לצד השני, מבשלים במשך 3 דקות כאשר באמצע הופכים אותם שוב.
-
- 9. מעבירים את הבייגלה לקערה עם חומרי הציפוי, מצפים משני הצצדים.
-
- 10. מניחים את הבייגלה ישירות על האבנים ואופים במשך 15-20 דקות (ככל שזמן האפיה ארוך יותר הקרום קשה יותר)', מוציאים מהתנור ואוכלים. אפשר לפתוח אותם באמצע ולמלא בדברים שאוהבים.