וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו כרישה ועדשים שחורות

אבי ביטון, השף הנפלא של מסעדת "אדורה" עושה טוויסט לריזוטו האיטלקי המוכר, עם תוספת של עדשים שחורות וכרישה. התוצאה: מרעננת וטעימה במיוחד.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

ריזוטו. אולפני הרצליה
ריזוטו

מצרכים למתכון

  • 3 כוסות ריזוטו ארבוריו
  • 1 כוס עדשים שחורות מבושלות במים עד לריכוך
  • 1 בצל בינוני פרוס דק
  • 1 כרישה קטנה פרוסה דק מאוד
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 ענפי טימין - רק העלים
  • חצי כוס יין לבן
  • 3 כוסות ציר ירקות חם
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 150 גרם גבינת פרמזן מגורת
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • 50 גרם חמאה
  • כפית שטוחה של מלח

אופן ההכנה

  • 1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל השום והכרישה במעט שמן זית.
  • 2. מוסיפים את האורז והיין ומחצית מכמות המים ומערבבים קלות עד לספיגת המים.
  • 3. מוסיפים את העדשים ומוסיפים עוד מעט מים וממשיכים לערבב ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  • 4. מוסיפים את יתרת המים והשמנת ומערבבים עד לספיגת הנוזלים.
  • 5. מוסיפים את החמאה והגבינה והבצל ירוק מבשלים תוך כדי ערבוב.
  • 6. מעבירים את הריזוטו לצלחת הגשה ומפזרים עוד מעט פרמזן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully