ריזוטו כרישה ועדשים שחורות
אבי ביטון, השף הנפלא של מסעדת "אדורה" עושה טוויסט לריזוטו האיטלקי המוכר, עם תוספת של עדשים שחורות וכרישה. התוצאה: מרעננת וטעימה במיוחד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 כוסות ריזוטו ארבוריו
- 1 כוס עדשים שחורות מבושלות במים עד לריכוך
- 1 בצל בינוני פרוס דק
- 1 כרישה קטנה פרוסה דק מאוד
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 ענפי טימין - רק העלים
- חצי כוס יין לבן
- 3 כוסות ציר ירקות חם
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 150 גרם גבינת פרמזן מגורת
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 50 גרם חמאה
- כפית שטוחה של מלח
אופן ההכנה
- 1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל השום והכרישה במעט שמן זית.
- 2. מוסיפים את האורז והיין ומחצית מכמות המים ומערבבים קלות עד לספיגת המים.
- 3. מוסיפים את העדשים ומוסיפים עוד מעט מים וממשיכים לערבב ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- 4. מוסיפים את יתרת המים והשמנת ומערבבים עד לספיגת הנוזלים.
- 5. מוסיפים את החמאה והגבינה והבצל ירוק מבשלים תוך כדי ערבוב.
- 6. מעבירים את הריזוטו לצלחת הגשה ומפזרים עוד מעט פרמזן.