- 1. יוצקים את היין לסיר בינוני ומחממים היטב. היין לא צריך לרתוח, רק להיות חם מאוד.
-
- 2. מחממים את השמן בסיר כבד (הכי טוב יהיה סיר חרס שאותו אפשר להביא לשולחן) וממיסים בו 50 גרם חמאה.
-
- 3. מטגנים בסיר את הבצל והשום עד שהבצל נעשה שקוף. מטגנים עוד דקה או שתיים ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך ערבוב כחמש דקות.
-
- 4. מוסיפים חצי ליטר (שתי כוסות לערך) של יין חם. מערבבים וממליחים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול תוך ערבוב בכף עץ. מדי פעם, כשהאורז סופג את הנוזלים, מוסיפים מצקת יין חם וממשיכים.
-
- 5. הבישול יארך כעשרים דקות ובסופן האורז יהיה רך, אך נגיס. היין אמור להספיק עד תום. אם יש צורך בנוזלים נוספים, משתמשים במים חמים.
-
- 6. מסירים את הסיר מהלהבה. מוסיפים חמאה ופלפל שחור. מערבבים, מכסים וממתינים חמש דקות.
-
- 7. מוסיפים את הגבינה לפי הטעם, מערבבים, ממתינים דקתיים ומגישים.