וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו עם יין אדום

מנה מיוחדת במינה, המגיעה מאזור ונטו שבאיטליה. נוזלי הבישול יהיו יין משובח, ותו לא. בוחרים יין אדום רציני, אבל צעיר. ברברה איטלקי, או קברנה סובניון ישראלי.

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

ריזוטו יין אדום. ShutterStock
ריזוטו יין אדום

מצרכים למתכון

  • לשישה סועדים‏:
  • חצי קילו אורז עגול לריזוטו (לארבעה אנשים יספיקו 350 גרם‏)
  • 2 בקבוקי יין אדום כמוסבר
  • בצל בינוני פרוס דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 100 גרם חמאה
  • כמה כפות פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. יוצקים את היין לסיר בינוני ומחממים היטב. היין לא צריך לרתוח, רק להיות חם מאוד.
  • 2. מחממים את השמן בסיר כבד ‏(הכי טוב יהיה סיר חרס שאותו אפשר להביא לשולחן‏) וממיסים בו 50 גרם חמאה.
  • 3. מטגנים בסיר את הבצל והשום עד שהבצל נעשה שקוף. מטגנים עוד דקה או שתיים ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך ערבוב כחמש דקות.
  • 4. מוסיפים חצי ליטר ‏(שתי כוסות לערך‏) של יין חם. מערבבים וממליחים. מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול תוך ערבוב בכף עץ. מדי פעם, כשהאורז סופג את הנוזלים, מוסיפים מצקת יין חם וממשיכים.
  • 5. הבישול יארך כעשרים דקות ובסופן האורז יהיה רך, אך נגיס. היין אמור להספיק עד תום. אם יש צורך בנוזלים נוספים, משתמשים במים חמים.
  • 6. מסירים את הסיר מהלהבה. מוסיפים חמאה ופלפל שחור. מערבבים, מכסים וממתינים חמש דקות.
  • 7. מוסיפים את הגבינה לפי הטעם, מערבבים, ממתינים דקתיים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully