מתכונים חמים

סלט אטריות אורז וירקות

סלט לא תמיד חייב להיות מלפפון ועגבנייה. בתוך פחות מחצי שעה תוכלו לקבל סלט מרענן בניחוח אסייאתי נהדר, עם אטריות אורז, ירקות וכמובן - אצות.

מתכון מאת: ליה שומרון - פינדר, אולפני הרצליה
  • 30 דקות סה"כ

מחשבון המרות

מצרכים

  • 200 גרם אטריות אורז דקות
  • כף שמן קוקוס
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
  • 1/2 חבילת נבטים סיניים
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 2 כפות אצות וואקאמה
  • 1/4 כוס שומשום מלא קלוי
  • מעט שמן שומשום
  • בצל ירוק לקישוט
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס סויה
  • 2 כפות מולסה שחורה או סילאן
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האטריות בכלי עם מים קרים למשך 10-15 דקות ומסננים.
  • 2. משרים את האצות בכלי אחר עם מים פושרים למשך 3-5 דקות ומסננים.
  • 3. מחממים מעט שמן קוקוס במחבת רחבה או בווק ומטגנים את הבצל, אחרי 2 דקות מוסיפים את השום, הגזר והפלפל, אחרי 3-5 דקות מוסיפים את האטריות והרוטב, מערבבים היטב.
  • 4.כעבור 2 דקות מוסיפים את האצות והנבטים וממשיכים לערבב במשך 3 דקות נוספות. מסירים מהאש.
  • 5.מוסיפים את השומשום וכמה טיפות משמן השומשום ומערבבים.
  • 6.לפני ההגשה מפזרים מלמעלה בצל ירוק.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully