סלט אטריות אורז וירקות
סלט לא תמיד חייב להיות מלפפון ועגבנייה. בתוך פחות מחצי שעה תוכלו לקבל סלט מרענן בניחוח אסייאתי נהדר, עם אטריות אורז, ירקות וכמובן - אצות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם אטריות אורז דקות
- כף שמן קוקוס
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
- 1 שן שום כתושה
- 2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
- 1/2 חבילת נבטים סיניים
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 2 כפות אצות וואקאמה
- 1/4 כוס שומשום מלא קלוי
- מעט שמן שומשום
- בצל ירוק לקישוט
- לרוטב:
- 1/2 כוס סויה
- 2 כפות מולסה שחורה או סילאן
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
אופן ההכנה
- 1. משרים את האטריות בכלי עם מים קרים למשך 10-15 דקות ומסננים.
- 2. משרים את האצות בכלי אחר עם מים פושרים למשך 3-5 דקות ומסננים.
- 3. מחממים מעט שמן קוקוס במחבת רחבה או בווק ומטגנים את הבצל, אחרי 2 דקות מוסיפים את השום, הגזר והפלפל, אחרי 3-5 דקות מוסיפים את האטריות והרוטב, מערבבים היטב.
- 4.כעבור 2 דקות מוסיפים את האצות והנבטים וממשיכים לערבב במשך 3 דקות נוספות. מסירים מהאש.
- 5.מוסיפים את השומשום וכמה טיפות משמן השומשום ומערבבים.
- 6.לפני ההגשה מפזרים מלמעלה בצל ירוק.