דג ברוטב תמרינדי וצ'ילי אדום

הצ'ילי האדום גדל פה בארץ, הוא פלפל חריף וצריך להשתמש בו במתינות. אמיר קורנברג מכין ממנו מנה נהדרת וחריפה של דג עם צ'ילי אדום.

מתכון מאת: אמיר קורנברג, מערכת וואלה!
מנות חריפות בגדרה 26. נמרוד סונדרס
מנות חריפות בגדרה 26

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 4 פילה של דג לבן למשל: בורי/ מוסר/דניס
  • 2 כפות של רכז תמרינדי
  • עגבניה קלופה וקצוצה
  • פלפל צ'ילי אדום אחד טרי פרוס ל-4 רבעים
  • כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כפית של תבלין גראם מסלה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית, מוסיפים את הפלפלים, השום והג'ינג'ר ומטגנים קלות כ-5 דק'.
  • 2. מוסיפים את קוביות העגבניה, רכז תמרינדי והתבלינים ומבשלים כ-20 דק' על אש נמוכה.
  • 3. מורידים מהאש, מעבירים את הרוטב שהתקבל למעבד מזון מעבדים עד לקבל עיסה חלקה.
  • 4. מניחים את הפילטים על תבנית אפייה, משמנים קלות עם שמן זית וממליחים.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לכ-15 דק'.
  • 6. מגישים על אורז לבן או כל תוספת אחרת, מניחים את הפילטים ומוסיפים את הרוטב מעל לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully