מתכונים חמים

דג ברוטב תמרינדי וצ'ילי אדום

הצ'ילי האדום גדל פה בארץ, הוא פלפל חריף וצריך להשתמש בו במתינות. אמיר קורנברג מכין ממנו מנה נהדרת וחריפה של דג עם צ'ילי אדום.

מתכון מאת: אמיר קורנברג, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מנות חריפות בגדרה 26 (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 4 פילה של דג לבן למשל: בורי/ מוסר/דניס
  • 2 כפות של רכז תמרינדי
  • עגבניה קלופה וקצוצה
  • פלפל צ'ילי אדום אחד טרי פרוס ל-4 רבעים
  • כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כפית של תבלין גראם מסלה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית, מוסיפים את הפלפלים, השום והג'ינג'ר ומטגנים קלות כ-5 דק'.
  • 2. מוסיפים את קוביות העגבניה, רכז תמרינדי והתבלינים ומבשלים כ-20 דק' על אש נמוכה.
  • 3. מורידים מהאש, מעבירים את הרוטב שהתקבל למעבד מזון מעבדים עד לקבל עיסה חלקה.
  • 4. מניחים את הפילטים על תבנית אפייה, משמנים קלות עם שמן זית וממליחים.
  • 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לכ-15 דק'.
  • 6. מגישים על אורז לבן או כל תוספת אחרת, מניחים את הפילטים ומוסיפים את הרוטב מעל לפי הטעם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully