דג ברוטב תמרינדי וצ'ילי אדום
הצ'ילי האדום גדל פה בארץ, הוא פלפל חריף וצריך להשתמש בו במתינות. אמיר קורנברג מכין ממנו מנה נהדרת וחריפה של דג עם צ'ילי אדום.
מצרכים
- ל-4 סועדים:
- 4 פילה של דג לבן למשל: בורי/ מוסר/דניס
- 2 כפות של רכז תמרינדי
- עגבניה קלופה וקצוצה
- פלפל צ'ילי אדום אחד טרי פרוס ל-4 רבעים
- כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כפית של תבלין גראם מסלה
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית, מוסיפים את הפלפלים, השום והג'ינג'ר ומטגנים קלות כ-5 דק'.
- 2. מוסיפים את קוביות העגבניה, רכז תמרינדי והתבלינים ומבשלים כ-20 דק' על אש נמוכה.
- 3. מורידים מהאש, מעבירים את הרוטב שהתקבל למעבד מזון מעבדים עד לקבל עיסה חלקה.
- 4. מניחים את הפילטים על תבנית אפייה, משמנים קלות עם שמן זית וממליחים.
- 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לכ-15 דק'.
- 6. מגישים על אורז לבן או כל תוספת אחרת, מניחים את הפילטים ומוסיפים את הרוטב מעל לפי הטעם.