קריספי עוף וצ'יפוטלה
צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו מקסיקני שעבר תהליך של עישון. דרגת חריפות: בינונית- גבוה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 4 כרעיים של עוף נקיים מעצמות ומושטחים לסטייק (להשאיר את החלק של העור)
- 1/2 כוס קורנפלור
- לסלט:
- 2 אבוקדו בשלים, חתוכים לקוביות (1 ס"מ בערך)
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות (1 ס"מ בערך)
- 1/2 בצל סגול קצוץ דק
- צרור כוסברה קצוץ
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- צ'יפוטלה מוחמץ
- 5 פלפלי צ'יפוטלה פרוסים לעיגולים
- 1/2 כוס חומץ בין יין
- כף מלח
- כפית סוכר
אופן ההכנה
- 1. מכינים מישרה צ'יפוטלה: מערבבים את המלח, הסוכר והחומץ ומשרים את הפלפלים בתחמיץ למינימום 24 שעות.
- 2. עוברים לסלט: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד.
- 3. להכנת העוף: מחממים 2 כפות שמן במחבת. טובלים את העוף בקורנפלור, ממליחים לפי הטעם ומתחילים את הטיגון על הצד של העור. מטגנים בערך כ-4 דק על אש בינונית עד להשחמה מלאה.
- 4. הופכים את העוף מנמיכים את האש ומטגנים על אש נמוכה עוד כ-7 דק'.
- 5. מגישים על צלחת לצד טאקוס את העוף ומערום פלפלי צ'יפוטלה.