מתכונים חמים

קריספי עוף וצ'יפוטלה

צ'יפוטלה הוא פלפל חלפניו מקסיקני שעבר תהליך של עישון. דרגת חריפות: בינונית- גבוה

מתכון מאת: אמיר קורנברג, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מנות חריפות בגדרה 26 (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 4 כרעיים של עוף נקיים מעצמות ומושטחים לסטייק (להשאיר את החלק של העור)
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • לסלט:
  • 2 אבוקדו בשלים, חתוכים לקוביות (1 ס"מ בערך)
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות (1 ס"מ בערך)
  • 1/2 בצל סגול קצוץ דק
  • צרור כוסברה קצוץ
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • צ'יפוטלה מוחמץ
  • 5 פלפלי צ'יפוטלה פרוסים לעיגולים
  • 1/2 כוס חומץ בין יין
  • כף מלח
  • כפית סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים מישרה צ'יפוטלה: מערבבים את המלח, הסוכר והחומץ ומשרים את הפלפלים בתחמיץ למינימום 24 שעות.
  • 2. עוברים לסלט: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד.
  • 3. להכנת העוף: מחממים 2 כפות שמן במחבת. טובלים את העוף בקורנפלור, ממליחים לפי הטעם ומתחילים את הטיגון על הצד של העור. מטגנים בערך כ-4 דק על אש בינונית עד להשחמה מלאה.
  • 4. הופכים את העוף מנמיכים את האש ומטגנים על אש נמוכה עוד כ-7 דק'.
  • 5. מגישים על צלחת לצד טאקוס את העוף ומערום פלפלי צ'יפוטלה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully