פאק בונג קונג- תרד ושרימפס
המנה הזו פשוטה להכנה כמו שהיא טעימה: יניר גרין מגיש לכם פאק בונג קונג, תבשיל תאילנדי מעלף של שרימפס עם תרד תאילנדי, ונגיעת שמן שומשום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 250 גר פאק בונג שטוף חתוך לאורך 5 ס"מ (להשיג בשווקים ובחנויות אסייתיות)
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית צ'ילי טרי אדום חתוך לרצועות
- 100 גר' שרימפס קלוף
- לרוטב:
- 2 כפות רוטב צדפות
- 1 כף רוטב סויה
- 2 כפות סוכר
- כפית שמן שומשום
- לקישוט:
- עלי כוסברה
אופן ההכנה
- 1. בווק חם מטגנים את השום והצ'ילי עם מעט שמן (קנולה או זית).
- 2. מוסיפים את הפאק בונג והשרימפס ומקפיצים קלות.
- 3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומצמצמים.
- 4. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את עלי הכוסברה מעל ומוסיפים כפית שמן שומשום.
- 5. מגישים לצד אורז לבן מאודה.