ירוקים מוקפצים בקארי ירוק
צלחת ירוקים מוקפצים במרינדת רוטב קארי ירוק עם בוטנים קצוצים ורוטב צ'ילי חריף. למנה הירוקה-רעננה הזאת קוראים "פאק נינג"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- (ל-4 מנות):
- 2 יחידות ברוקולי/ ברוקומיני
- 1/2 קילו שעועית ירוקה
- 1/2 קילו אפונת שלג/ אפונת גינה/ אספרגוס/ לוביה
- 2 יחידות באק צ'וי
- 2 כפות רוטב קארי ירוק
- 100 גרם בוטנים קצוצים
- 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
- 2 כפות שמן קוקוס
- לקישוט: בזיליקום, נענע, צנוניות, פלפל חריף ירוק ושבבי קוקוס
אופן ההכנה
- 1. קולים את הבוטנים. מרתיחים מים בסיר עמוק וחולטים את הירוקים למשך 4 דקות. מסננים.
- 2. בקערה רחבה מערבבים את הברוקולי, שעועית, אפונה ובאק צ'וי עם הקארי הירוק, ומשאירים בקערה למשך שעה.
- 3. מחממים מחבת/ ווק עם מעט שמן קוקוס, מקפיצים את הירוקים על אש גבוה למשך 5 דקות.
- 4. מוסיפים למחבת את הבוטנים הקצוצים ואת רוטב הצ'ילי החריף, ומבשלים עוד 2 דקות.
- 5. מורידים לצלחת ומקשטים במעט בזיליקום, נענע, צנוניות, פלפל חריף ושבבי קוקוס.