טופו מוקפץ עם אספרגוסים דק ופטריות
מוקפץ צמחוני אסייאתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- - 2 מנות:
- לרוטב:
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/2 כף דבש
- צ'ילי אדום קצוץ
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות רוטב צדפות (להשיג בחנויות תבלינים, חנויות טבע וחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק)
- 1/2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף מגורר
- כף מים
- 200 גרם טופו קשה חתוך לקוביות 1 ס"מ
- 200 גרם פטריות שיטאקה
- צרור אספרגוסים דקים חתוכים לחצי
- 2 כפות שמן קנולה
- 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק (רק החלק הירוק)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.
- 2. מחממים מחבת רחבה או ווק על להבה גבוהה. מוסיפים לווק 2 כפות שמן קנולה, כשהשמן חם מוסיפים את פטריות השיטאקה כך שהן נצרבות קלות.
- 3. ערבבים וממשיכים בהקפצה למשך דקה. מוסיפים את קוביות הטופו וגבעולי האספרגוס וממשיכים בבישול על אש גבוהה תוך ערבוב במשך דקה.
- 4. מוסיפים חצי מכמות הרוטב ומצמצמים עד לסמיכות. מפזרים בצל ירוק ומגישים.