פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      טופו מוקפץ עם אספרגוסים דק ופטריות

      מוקפץ צמחוני אסייאתי

      3 מדרגים / 4 כוכבים

      מנות אספרגוס של יונתן בורוביץ' (אפיק גבאי)
      מנות אספרגוס של יונתן בורוביץ' (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • - 2 מנות:
      • לרוטב:
      • 2 כפות שמן שומשום
      • 1/2 כף דבש
      • צ'ילי אדום קצוץ
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 2 כפות רוטב צדפות (להשיג בחנויות תבלינים, חנויות טבע וחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק)
      • 1/2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף מגורר
      • כף מים
      • 200 גרם טופו קשה חתוך לקוביות 1 ס"מ
      • 200 גרם פטריות שיטאקה
      • צרור אספרגוסים דקים חתוכים לחצי
      • 2 כפות שמן קנולה
      • 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק (רק החלק הירוק)

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.
      • 2. מחממים מחבת רחבה או ווק על להבה גבוהה. מוסיפים לווק 2 כפות שמן קנולה, כשהשמן חם מוסיפים את פטריות השיטאקה כך שהן נצרבות קלות.
      • 3. ערבבים וממשיכים בהקפצה למשך דקה. מוסיפים את קוביות הטופו וגבעולי האספרגוס וממשיכים בבישול על אש גבוהה תוך ערבוב במשך דקה.
      • 4. מוסיפים חצי מכמות הרוטב ומצמצמים עד לסמיכות. מפזרים בצל ירוק ומגישים.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -