טופו מוקפץ עם אספרגוסים דק ופטריות

מוקפץ צמחוני אסייאתי

מתכון מאת: יהונתן בורוביץ', מערכת וואלה!
מנות אספרגוס של יונתן בורוביץ'. אפיק גבאי
מנות אספרגוס של יונתן בורוביץ'

מצרכים

  • - 2 מנות:
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1/2 כף דבש
  • צ'ילי אדום קצוץ
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב צדפות (להשיג בחנויות תבלינים, חנויות טבע וחנויות המתמחות במוצרים מהמזרח הרחוק)
  • 1/2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף מגורר
  • כף מים
  • 200 גרם טופו קשה חתוך לקוביות 1 ס"מ
  • 200 גרם פטריות שיטאקה
  • צרור אספרגוסים דקים חתוכים לחצי
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק (רק החלק הירוק)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה.
  • 2. מחממים מחבת רחבה או ווק על להבה גבוהה. מוסיפים לווק 2 כפות שמן קנולה, כשהשמן חם מוסיפים את פטריות השיטאקה כך שהן נצרבות קלות.
  • 3. ערבבים וממשיכים בהקפצה למשך דקה. מוסיפים את קוביות הטופו וגבעולי האספרגוס וממשיכים בבישול על אש גבוהה תוך ערבוב במשך דקה.
  • 4. מוסיפים חצי מכמות הרוטב ומצמצמים עד לסמיכות. מפזרים בצל ירוק ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully