אספרגוס בגריל עם פרמג'יאנו-רג'יאנו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 8 גבעולי אספרגוס עבים, מקולפים
- 1/2 כוס גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו
- 2 כפות שמן קנולה או חמאה מזוקקת
- 4 כפות שמן זית מאיכות טובה
- פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות בלסמי מיושן מאיכות טובה
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מים בסיר רחב וגדול. מכינים קערה עם מי קרח ליד הסיר. כשהמים רותחים חולטים את האספרגוסים במשך דקה. מוציאים בעזרת מלקחיים ומעבירים לקערת מי הקרח. נותנים לאספרגוס להצטנן במשך דקה, לא יותר, מוציאים ומספיגים על מגבת או נייר סופג.
- 2. מחממים מחבת גריל לחום גבוה ומשמנים בחמאה מזוקקת או בשמן קנולה.
- 3. מניחים את האספרגוסים וצורבים מכל צד למשך דקה. מעבירים לצלחת, מפזרים פרמג'יאנו רג'יאנו, שמן זית, בלסמי מיושן, מלח אטלנטי ופלפל גרוס טרי. מגישים מיד