שרימפס בעגבניות וג'ינג'ר
השפית אמילי גולדברג ממסעדת 'לבנטיני' בתל אביב עם מתכון לשרימפס בעגבניות, המקבלים את טעמם הייחודי מתוספת מרעננת של ג'ינג'ר, צ'ילי ומעט ערק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 5 כפות שמן זית
- כפית שום כתוש
- 24 יחידות שרימפס מקולף ונקי
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות בלי גרעינים
- כפית טימין קצוץ
- כפית ג'ינג'ר מגורד
- פלפל צ'ילי (לפי מידת החריפות הרצויה)
- 1/2 כוס יין לבן
- 2 כפות ערק
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את השום הכתוש ואת העגבניות ומבשלים במשך 3 דקות.
- 2. מוסיפים את השרימפס והיין הלבן.
- 3. מצמצמים את הרוטב כשתי דקות. מוסיפים פלפל לבן ומלח להשלמת הטעם, פטרוזיליה קצוצה לקישוט ומגישים.