שרימפס בגזר לוהט
הגזר אינו רק לוהט בטמפרטורה שלו, אלא גם במראהו ובטעמו. מתכון מתוך סדנת "אוכל וסקס" במלון מצפה הימים שהנחתה הילה אלפרט. כל אחד מהמרכיבים בסלט נחשב למעורר תיאבון וחשק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 12 שרימפסים בינוניים (רצוי טריים)
- 10 גזרים מגוררים גס
- חופן כוסברה קצוצה
- שמן צ'ילי חריף (לפי הטעם, אבל המנה צריכה להיות חריפה)
- 1 ½ כף שמן זית
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כפית דבש
- 70 גר' בוטנים קצוצים
- גרידה מקליפת לימון אחת
- 1/4 כוס סויה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הבוטנים והשרימפסים.
- 2. מסדרים ב-4 קעריות קטנות ומפזרים מעל את הבוטנים.
- 3. את השרימפס מנקים ושולקים לשנייה במים רותחים. מסדרים 3 שרימפסים על כל קערית סלט ומגישים.