- 1. חותכים גס את כל המרכיבים ושמים אותם יחד בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים תחת מכסה על אש קטנה כ40 דקות. טוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת רוטב אחיד וחלק. מאעבירים במסננת על מנת להפטר מכל השאריות שלא נטחנו.
-
- 2.מחממים מחבת כבדה לחום גבוה ללא שמן ומניחים את הבמיה. נותנים לבמיה להיחרך מעט עד שממש רואים סימנים שחורים.
-
- 3.ברגע שבמיה קיבלה "כוויות" מכל הצדדים מוסיפים מעט מלח, פלפל ושלוק קטן של שמן זית ומורידים מהאש. מניחים את הבמיה בצלחת בצד.
-
- 4.שוטפים את המחבת במעט מים ללא סבון ומחזירים אותה לאש. מוסיפים למחבת 3-4 כפות שמן זית. מוסיפים את השום ונותנים לא להזהיב טיפה, מוסיפים את העלים של פק קנה ומגבירים את האש למקסימום ומבשלים 2-3 דקות עד שהעלים מבושלים אך לא סמרטוטיים.
-
- 5.מחזירים את הבמיה ומקפיצים יחד חצי דקה. מתקנים תיבול עם מלח, פלפל וכאפשרות צ'ילי יבש גרוס. מגישים בצלחת עמוקה מעט מהרוטב עגבניות, מעל את תערובת הבמיה ופק קנה, מפוררים מעל את הגבינה ומגישים מיד.