וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מורנינג גלורי, במיה, שום, פטרוזיליה וברינזה בוויניגרט חריף

השף וובה טשייב ממסעדת אבו שדיד בת"א מגיש סלט מקורי וטעים

מתכון מאת: וובה טשייב, מערכת וואלה!

אוכל בריא באבושדיד. אפיק גבאי
אוכל בריא באבושדיד

מצרכים למתכון

  • ל 4 מנות ראשונות/תוספות:
  • 4 חופני עלי "פאק קנה", יחד עם הגבעולים הדקים וללא הגבעולים העבים (ניתן להשיג ברשתות האסייתיות)
  • 4 חופנים של במיה קטומה, שטופה ומיובשת
  • 4 שיני שום פרוסות
  • חופן של עלי פטרוזיליה מופרדים
  • שמן זית, מלח, פלפל, צ'ילי יבש גרוס
  • 100 גרם גבינת פטה כבשים או עיזים
  • לווינגרט עגבניות חם:
  • 5 יחידות עגבניות בשלות מאוד
  • 4 שיני שום
  • 1 בצל לבן קטן
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כפית צ'ילי יבש
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • 1. חותכים גס את כל המרכיבים ושמים אותם יחד בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים תחת מכסה על אש קטנה כ40 דקות. טוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת רוטב אחיד וחלק. מאעבירים במסננת על מנת להפטר מכל השאריות שלא נטחנו.
  • 2.מחממים מחבת כבדה לחום גבוה ללא שמן ומניחים את הבמיה. נותנים לבמיה להיחרך מעט עד שממש רואים סימנים שחורים.
  • 3.ברגע שבמיה קיבלה "כוויות" מכל הצדדים מוסיפים מעט מלח, פלפל ושלוק קטן של שמן זית ומורידים מהאש. מניחים את הבמיה בצלחת בצד.
  • 4.שוטפים את המחבת במעט מים ללא סבון ומחזירים אותה לאש. מוסיפים למחבת 3-4 כפות שמן זית. מוסיפים את השום ונותנים לא להזהיב טיפה, מוסיפים את העלים של פק קנה ומגבירים את האש למקסימום ומבשלים 2-3 דקות עד שהעלים מבושלים אך לא סמרטוטיים.
  • 5.מחזירים את הבמיה ומקפיצים יחד חצי דקה. מתקנים תיבול עם מלח, פלפל וכאפשרות צ'ילי יבש גרוס. מגישים בצלחת עמוקה מעט מהרוטב עגבניות, מעל את תערובת הבמיה ופק קנה, מפוררים מעל את הגבינה ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully