סלט בודהה בריאות של צפרה
מדי חודש מערבבים בצפרה יותר מ-4,000 מנות של הסלט הזה. הסלט מקבל אופי שונה בהתאם לעונות השנה, כשהתפוחים משתנים לפי העונה כמו גם מבחר ההדרים הזמינים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-4 מנות:
- 1 כוס כרוב אדום, פרוס דק למקלוני ז'וליאן
- 1/2 כוס כרוב סיני לבן, פרוס דק לז'וליאן
- 1/2 כוס פארנסניפ (גזר לבן), חתוך ופרוס לז'וליאן
- 1/2 כוס גזר, חתוך לז'וליאן
- 1/2 כוס דייקון (צנון יפני), חתוך לז'וליאן
- 1/2 צנון ירוק, חתוך לז'וליאן
- 1/2 כוס מלפפון, חתוך לז'וליאן
- 1/2 כוס נענע, ריחן וכוסברה קצוצים
- 1/2 כוס עלי מיקרו: אפונה, ראשד, סלק, חרדל
- 4 כפות בוטנים או קשיו קלויים או מסוכרים
- 200 מ"ל ויניגרט תפוחים (ראו מתכון להלן)
- ויניגרט תפוחים
- חומרים ל-4-6 מנות:
- 1 ליטר מיץ טרי ומסונן מתפוחי גרנד סמית
- 250 מ"ל מיץ הדרים: תפוז, קלמנטינה, פומלית וליים, בכמויות מיץ שוות
- 4 כפיות ריבת ג'ינג'ר
- 25 מ"ל שמן שומשום
- 1 צ'ילי אדום חריף קלוי, ללא קליפה וזרעים
- 1 שן שום טרי
- 25 מ"ל סויה בהירה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את כל הירקות ועשבי התיבול.
- 2. יוצקים רוטב ומערבבים.
- 3. מפזרים בוטנים או קשיו, ומגישים.
- הכנת הויניגרט:
- 1. בסיר נירוסטה, על אש נמוכה, מצמצמים את מיץ התפוחים עד שמתקבלים 200 מ"ל בלבד (כ-2/3 כוס).
- 2. בסיר נירוסטה, על אש נמוכה, מצמצמים מיץ ההדרים, עד שמתקבלים 50 מ"ל בלבד (כ-1/4 כוס).
- 3. יוצקים לבלנדר את כל המרכיבים, ומערבלים עד שמתקבל ויניגרט חלק. טועמים ומתקנים תיבול.