פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט בודהה בריאות של צפרה

      מדי חודש מערבבים בצפרה יותר מ-4,000 מנות של הסלט הזה. הסלט מקבל אופי שונה בהתאם לעונות השנה, כשהתפוחים משתנים לפי העונה כמו גם מבחר ההדרים הזמינים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הכנת סלט בודהה בריאות (אפיק גבאי)
      הכנת סלט בודהה בריאות (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-6-4 מנות:
      • 1 כוס כרוב אדום, פרוס דק למקלוני ז'וליאן
      • 1/2 כוס כרוב סיני לבן, פרוס דק לז'וליאן
      • 1/2 כוס פארנסניפ (גזר לבן), חתוך ופרוס לז'וליאן
      • 1/2 כוס גזר, חתוך לז'וליאן
      • 1/2 כוס דייקון (צנון יפני), חתוך לז'וליאן
      • 1/2 צנון ירוק, חתוך לז'וליאן
      • 1/2 כוס מלפפון, חתוך לז'וליאן
      • 1/2 כוס נענע, ריחן וכוסברה קצוצים
      • 1/2 כוס עלי מיקרו: אפונה, ראשד, סלק, חרדל
      • 4 כפות בוטנים או קשיו קלויים או מסוכרים
      • 200 מ"ל ויניגרט תפוחים (ראו מתכון להלן)
      • ויניגרט תפוחים
      • חומרים ל-4-6 מנות:
      • 1 ליטר מיץ טרי ומסונן מתפוחי גרנד סמית
      • 250 מ"ל מיץ הדרים: תפוז, קלמנטינה, פומלית וליים, בכמויות מיץ שוות
      • 4 כפיות ריבת ג'ינג'ר
      • 25 מ"ל שמן שומשום
      • 1 צ'ילי אדום חריף קלוי, ללא קליפה וזרעים
      • 1 שן שום טרי
      • 25 מ"ל סויה בהירה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערה את כל הירקות ועשבי התיבול.
      • 2. יוצקים רוטב ומערבבים.
      • 3. מפזרים בוטנים או קשיו, ומגישים.
      • הכנת הויניגרט:
      • 1. בסיר נירוסטה, על אש נמוכה, מצמצמים את מיץ התפוחים עד שמתקבלים 200 מ"ל בלבד (כ-2/3 כוס).
      • 2. בסיר נירוסטה, על אש נמוכה, מצמצמים מיץ ההדרים, עד שמתקבלים 50 מ"ל בלבד (כ-1/4 כוס).
      • 3. יוצקים לבלנדר את כל המרכיבים, ומערבלים עד שמתקבל ויניגרט חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -