וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט בודהה בריאות של צפרה

מדי חודש מערבבים בצפרה יותר מ-4,000 מנות של הסלט הזה. הסלט מקבל אופי שונה בהתאם לעונות השנה, כשהתפוחים משתנים לפי העונה כמו גם מבחר ההדרים הזמינים

מתכון מאת: באדיבות מסעדת צפרה, מערכת וואלה

הכנת סלט בודהה בריאות. אפיק גבאי
הכנת סלט בודהה בריאות

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • 1 כוס כרוב אדום, פרוס דק למקלוני ז'וליאן
  • 1/2 כוס כרוב סיני לבן, פרוס דק לז'וליאן
  • 1/2 כוס פארנסניפ (גזר לבן), חתוך ופרוס לז'וליאן
  • 1/2 כוס גזר, חתוך לז'וליאן
  • 1/2 כוס דייקון (צנון יפני), חתוך לז'וליאן
  • 1/2 צנון ירוק, חתוך לז'וליאן
  • 1/2 כוס מלפפון, חתוך לז'וליאן
  • 1/2 כוס נענע, ריחן וכוסברה קצוצים
  • 1/2 כוס עלי מיקרו: אפונה, ראשד, סלק, חרדל
  • 4 כפות בוטנים או קשיו קלויים או מסוכרים
  • 200 מ"ל ויניגרט תפוחים (ראו מתכון להלן)
  • ויניגרט תפוחים
  • חומרים ל-4-6 מנות:
  • 1 ליטר מיץ טרי ומסונן מתפוחי גרנד סמית
  • 250 מ"ל מיץ הדרים: תפוז, קלמנטינה, פומלית וליים, בכמויות מיץ שוות
  • 4 כפיות ריבת ג'ינג'ר
  • 25 מ"ל שמן שומשום
  • 1 צ'ילי אדום חריף קלוי, ללא קליפה וזרעים
  • 1 שן שום טרי
  • 25 מ"ל סויה בהירה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את כל הירקות ועשבי התיבול.
  • 2. יוצקים רוטב ומערבבים.
  • 3. מפזרים בוטנים או קשיו, ומגישים.
  • הכנת הויניגרט:
  • 1. בסיר נירוסטה, על אש נמוכה, מצמצמים את מיץ התפוחים עד שמתקבלים 200 מ"ל בלבד (כ-2/3 כוס).
  • 2. בסיר נירוסטה, על אש נמוכה, מצמצמים מיץ ההדרים, עד שמתקבלים 50 מ"ל בלבד (כ-1/4 כוס).
  • 3. יוצקים לבלנדר את כל המרכיבים, ומערבלים עד שמתקבל ויניגרט חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully