סלט עלים בדבש ולימון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ראש חסה קטן
- 1 ראש כרוב קטן
- 1 פלפל אדום קטן
- 1 פלפל צהוב קטן
- 4 פטריות שמפיניון טריות
- 1 תפוח עץ מסוג גרנד
- 50 גרם אגוזי מלך קלויים
- לרוטב:
- ½ כוס שמן זית
- 2 כפות דבש טבעי
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- קורט פלפל שחור
- 1 כפית חרדל
אופן ההכנה
- 1. חותכים גס את עלי החסה והכרוב, קוצצים את הפלפלים והתפוח לקוביות, וחוצים את הפטריות. מעבירים הכל לקערה.
- 2. מעבירים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב.
- 3. רגע לפני ההגשה יוצקים את הרוטב מעל קערת הירקות, מערבבים קלות בלבד, ומפזרים מעל את אגוזי המלך.