סלט נבטוטים עם עשבי תיבול וגרעינים
סלט שהוא פצצת בריאות. אל תיבהלו מהכנת הנבטוטים. זה רק נראה מסובך. כל שדרוש לכם להשגת תוצאה ראויה הוא זמן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- להכנת הנבטוטים:
- 250 גרם עדשים ירוקות
- 250 גרם פולי לוביה (שעועית לבנה עם עין שחורה)
- לסלט:
- 75 גרם נבטוטים
- מיץ מלימון אחד
- 1 כף חומץ בן יין
- 1 כף שמן זית משובח
- 1 כף סילאן
- מעט מלח
- עלים מצרור פטרוזיליה
- עלים מצרור אורוגולה
- 1 כף גרעינים קלויים של חמנייה ודלעת
אופן ההכנה
- הנבטוטים:
- 1. בסיר גדול מערבבים את העדשים עם הלוביה, מוסיפים ליטר מים ומשרים למשך 6 שעות.
- 2. מסננים את המים, שוטפים את הקטניות ומעבירים למסננת. מכוסים במגבת ומשאירים במקום מאוורר למשך 10 שעות. כשמציץ שורש קטנטן, הנבטוטים מוכנים לאכילה.
- הכנת הסלט:
- 1. מערבבים את כל חומרי הסלט מלבד הגרעינים.
- 2. מסדרים בקערה יפה ומפזרים מלמעלה את גרעיני החמנייה והדלעת.